[]

Kedime pire gelmiş :(((

Evimde beslediğim kedimi severken göz çevresinin etrafında pire oldugunu farkettim almaya calıstım ama alamadım. Daha önceden enseden dokulen bi ilaç kullanmıştım. Şimdi ne yapmam gerekir yıkasam mı diyorum ama kediyi nasıl yıkıcam ki dururmuki ? Önerilerinize açığım arkadaşlar.




 
kedi yıkanmaz. hele bu kadar saçma bir şey için hiç yıkanmaz. gidin veterinere alın pire damlasını damlatın yavrucağa. kendim yapamam diyorsanız veteriner de yapar. dert değil.


  • kedili madam  (26.07.11 19:16:10) 
hadi yıkadınız diyelim. kedinziin su sevdiğini varsaysak bile pire yıkanmak ile git-mez.


  • ben smyrna  (26.07.11 19:21:25) 
pire tasmasi alma önceki kedim kendiğini boğudu tabi ben daha çocuktum şu anki yine iyi duşa falan girio su ile oynuyo yüzüyo müzüo bişiler yapiyor. damlalar var 32 tl bişeydi enson enseden dökeceksin ama bırak veteriner yapsın piresiz kedi olmaz ama olanıda var.bide ona tarak al tarakla sürekli tüylerini tara mır mır yapması var sıcacık bişey ısıtıcı yerine kullanirsin kışın.

dipnot: kawaiimania
  • Ban-Kai  (26.07.11 19:30:04) 
bahsettiğiniz enseye damlatılan sıvıdan alın, damlatın. sık dişli bir fırça ile güzelce tarayın, tahmin ettiğinizden çok daha fazla pire ile yaşadığını göreceksiniz. acele etmeniz gerek, pireler süpersonik hızda çoğalır.

sakın yıkamayın!
  • falandankorkmamfilandankorktugumkadar  (26.07.11 19:31:52) 
yıkayıp da işkence yapmayın hayvana, hiçbir faydası olmaz. elinizle de temizleyemezsiniz pireleri.

yetişkin bir kediyse eğer, veterinerlerde ve bazı eczanelerde toz şeklinde pire ilacı satılır, pire tozu da denir, 3-5 lira bir şeydi. (pire damlası denen ilaç bunun daha lüks ve işe yaramayanı) balkonda veya bahçede hayvanın üstüne serpin ve tüylerine iyice yedirin. 4-5 gün sonra bu işlemi tekrarlayın. pire falan kalmaz. denedim yüzde yüz çalışıyor.
  • robin crusoe  (26.07.11 19:32:10 ~ 19:33:12) 
ya o zaman biz kavga ediyoruz kedi ile pudrayi sevmiyor adam 2 gün trip atiyor hamburgerle besliyorum sonra o günler içinde.


  • Ban-Kai  (26.07.11 19:37:00) 
pire tozu alacaksanız, kedi için aldığınızı belirtin. "ikisi de hayvan" diyip, büyükbaş hayvanlara dökülen pire tozundan satabiliyor bazı .ler. insanlar da alıyor ucuz diye. bu da kedi ve köpekler için ölümcül oluyor. dikkat edin.


  • falandankorkmamfilandankorktugumkadar  (26.07.11 19:44:33) 
öncedende zaten bu enseden damlatılan damla kullanmıştım, sürekli tarıyoruz zaten fırçayla, anlaşılan gene damla ile yapmamız gerekecek. Ama nereden bulaştığını anlamadım sonuçta hopisu hiç bi yere çıkmıyorki.


  • hilmy  (26.07.11 19:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.