[]

canli yayinlara telefonla baglanan unluler.

tartisma olsun sov olsun ya da hangi konuda olursa olsun, bu tip canli yayin programlarinda "konuklarimiza soru sormak icin su numarayi arayin!" diyorlar ve millet aramaya basliyor ve sorusunu soruyor falan...

ve fakat bu programlarin bir cogunda ulke capindaki unluler gerek programdaki tiplere jest olsun diye, ya da "bana biri laf soktu cevabini vermeliyim!" amaciyla bu programlara baglaniyorlar.

simdi ben sanmiyorum ki bu unluler de millet gibi telefon basinda olayin numarasi dussun diye durmadan numara cevirsinler(yoksa harbiden oyle mi?). nedir bu isin asli? bu unlulerde kanallarin ozel numaralari mi var da direkt o numarayi ariyorlar?

ornegin ben alakasiz bir insan olarak, bu programlarin numaralarini bir sekilde dusurup de, "ben profesor bilmemne, bana laf soktular, cevap vericem?" diye sallasam, benim harbiden de o insan oldugumu nasil anlayacaklar?

ya da bu tip programlarda "abi abla senin hakkinda soyle atip tutacaz, sonra da seni arayip, senin bizi aradigini soolucez." kurnazligi mi var?

simdiden cok tesekkurler cevap veren herkese...

 
menajerleri halleder bu işleri. işin içinde olan birisi daha iyi bilir tabii...


  • kimlanbu  (07.05.08 16:49:06) 
kanalı arıyorsun, böyle böyle diyorsun, santralden direkt aktarıyorlar. tartışma programlarında falan cevap hakkı doğduğunda kişiyi arayıp "cevap hakkınızı kullanmak istiyor musunuz?" diye sordukları da oluyor.


  • radioheadbanger  (07.05.08 18:27:27 ~ 18:29:15) 
bir televizyoncu olarak cevap vereyim:

bu tip durumlarda, örneğin bir tartışma programında cevap hakkı doğması ihtimali varsa, program başlamadan önce ilgili kişi aranır. denir ki: "bugün böyle bir tartışma olacak programda, sizi de bağlayabiliriz, uygun mudur?" eğer olumlu yanıt alınırsa, program sırasında yeri geldiği zaman KANAL o kişiyi arar ve bağlantı kurulur. yoksa kişinin kanalı araması söz konusu değil çoğu zaman.

tv'deki o sürpriz telefon bağlantılarının vesaire de çoğu yalan dolan, inanmayın :)

bazen de ne oluyor, beklenmedik bir zamanda o ünlünün bağlanası geliyor. zaten kişi ünlü olunca bir şekilde her kanalda birçok tanıdığı oluyor. programlar müdürünü (koordinatör, her neyse) arıyor mesela, diyor ki: "ben bağlanmak istiyorum, rejiyi bir haberdar etsen de bağlasalar beni."

sonrası malum.
  • actionary  (07.05.08 21:52:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.