[]

Koşu Bandı Tepesinde Her Gün 1,5 Saat, Zararı Var Mı ?

Merhaba sportifler,

Konuya girmeden önce şunları belirteyim : 22 yaşındayım. 12 yaşımdan 16 yaşıma kadar lisanslı basketbol oynadım, kaptandım da. düzenli olarak spor yapardım. sonra Robert Kolejliler sağolsun bi maçı öyle bi aldı ki, bıraktım ben de..

Son altı yıldır da ne spor yapıyorum ne bir şey. Bol sigara, bol alkol, bol gereksiz yeme ve bolca da stres var hayatımda, çöktüm yani.

3 yıl önce de fast food cenneti amerikada 1 yıl kaldım, çok kötü beslendim, aldığım kiloları veremedim.

Konuya geliyorum. tam 70 kiloyum ve boyumda 1.70

Son birkaç gündür evdeki koşu bandına binmeye başladım. kafamdaki problemlerden dolayı kendimi kaptırıyorum. terledikçe gaza geliyorum, gaza geldikçe terliyorum. 1,5 saati buluyor yürümem. koşmuyorum, hızlı tempoda yürüyorum ve cihaz 700 kalori verdiğimi gösteriyor.

Hazır gaza gelmişken sigarayı da bırakma eşiğindeyim, şu sıralar düzenli beslenmeye başldım, anne yemekleri yiyorum :)

Sorum şu :

Şimdi böyle fütürsuzca binmemin bünyeme zararı olur mu?

İkinci bir soru da, evde bisiklet var. Üstüne bir de ona binsem abartmış olur muyum?

Bu konuda tecrübesi olumlu,olmusuz, motive edici, uyarıcı vs düşünceleri ve bilgisi olan varsa, paylaşırsa mutlu olurum :)


ek soru : şimdi bu cihaz 700 kalori verdiğimi gösteriyor ya, buna ne derece inanmalıyım ?

 
Su ve mineral özellikle tuz alımına dikkat et gece geç yatma bol bol dinlen diyeyim ben sadece.


  • vexations  (26.07.11 14:38:54) 
o cihazda nabız ölçer de vardır. o normal sınırlarda olduğu sürece sıkıntı olmaz sanırım. 1.5 saat 22 yaşında biri için normal bence. bi de koşu bandına binmek derken? :)


  • lizard queen  (26.07.11 14:39:17) 
spor salonuna gitme imkanınız varsa daha iyi olur ama, yoksa bu tabii ki süper.

koşu bandı çok koşarsan ve ağırsan eklemlere zarar verir gibi durumlar var da, 1.5 saat yürüme, 70 kg 22 yaş ile hiç olumsuz bir şey olmaz, + bisiklete binseniz yine olumsuz bir şey olmaz.

sigara ile ilgili motivasyon vereyim:

(git: 270247)
  • magara adami  (26.07.11 14:41:18) 
@ lizard queen , koşu bandına binmek işte yahu :) yürümüyorum biniyorum :)
peki nabız değerinin normali nedir yoksa kendimize has mıdır?

  • gadlemler  (26.07.11 14:43:12) 
  • magara adami  (26.07.11 14:49:11) 
koşu değil yürüyüş bandı o, koşarsan dizlerini uzun vadede bitirirsin. haberin olsun. benim dizler 3 ayda yamuldu zor topladım


  • spankenstein  (26.07.11 15:04:32) 
koşu bandında uzun süre koşmak, özellikle eğimli ayarında koşmak dizlere zararlı demişti bizim doktor. bence hep bisiklet basın daha iyi.

dikkat etmeniz gereken şey, bu kadar efor sarfettikten sonra, su, mineral efendime söyleyeyim protein almak. özellikle hava sıcaklığı sebebiyle su ve mineral almaya dikkat edin. maden suyu iyi bir seçenek. ama o meyveli olanlarından değil, normal maden suyu.
  • jangbogo  (26.07.11 15:30:05) 
1. soruna cevap: evet zararı olur...

2. soruna cevap: oha, evet yani.

uyarıcı düşünce: spor da dahil herşeyin fazlası zarardır. bunu bilir bunu söylerim.
  • paranoid corpse  (26.07.11 15:32:27) 
öncelikle koşu bandında normal nabız aralığında 35. dakikadan sonra kas yıkımına başlarsın ki böyle devam edersen kas kütlenin büyük bir kısmını yok edeceksin. ikincisi ise eklem sağlığın için koşuyu her gün değil gün aşırı yapmandır aksi halde en fazla birkaç aya çapraz bağlarından başlayarak sorunlar ortaya çıkacaktır. en iyisi bir gün 35 dkyı geçmeden koşu bandı (mümkünse dışarıda koşu) diğer gün ise en azından barfiks, şınav, mekik, squat, vb hareketler yapman olacaktır.


  • doabydur  (26.07.11 17:02:27) 
Bir kere en başta kilonuz fazla değil.Bunu bilin.40 kilo mu olacaksınız? Yürürken zorlanmıyorsanız kilonuz iyidir.70 gayet zararsız bir sayı.

Aradan 6 yıl geçmiş ve spor yapmadığınız gibi çok kötü beslenmişsiniz.Yani şu anda hemen bu tempoyla yürümeye başlamanız uygun değil.Kaç gün uyguladınız bu programı bilmiyorum ama, 1 gün ara verin.Hiçbir şey yapmayın.Ertesi gün 20 dk veya 30 dk yürüyerek başlayın.Bu 20-30 dakikayı hemen yüksek tempoda girerek yapmayın.İlk 10 dakika 5-6 km/h hızla eğimsiz yürüyün.Sonra arttırın ama 8 km/h hızı geçmeyin.Geçerseniz koşmanız gerekecektir.Yani arada kalmayın, ya yürüyün ya koşun.Bir hafta sonra 45 dk yaparsınız.Bence bu yeterli ama tatmin olmazsanız 1 saat yapın.1,5 fazla.

Sigarayı hemen bırakacaksınız.Hem duman soluyup hem kan dolaşımını arttırmanın bir anlamı yok.Sadece sigara içmekten daha fazla zarar verir.Zaten koşun koşmayın fark etmez, o sigarayı bırakacaksınız.

Su için.Tuz yemeyin.Yemekte bulunan tuz dışında kullanmayın.Tabağınıza ayrıca tuz atmayın.Su için, su için, su için.

Yorulmamanız, daha koşabilecek durumda olmanız az yaptığınız anlamına gelmez.1,5 saat fazla.Zaten yine söylüyorum, kilo vermeniz gerekmiyor.

O sigara bırakılacak!
  • grgn  (26.07.11 20:27:59 ~ 20:29:49) 
@ grgn , evet sigara bırakılacak komutanım :) yazdıklarınız güzel ama kilo vermem gerektiğine inanıyorum...yazdıklarınız kulağıma küpe olacak, teşekkür ederim :)


  • gadlemler  (26.07.11 21:32:16) 
Rica ederim.Ayrıca bandınızda kalp atışını gösteren ekran varsa onu kontrol edin.Hep aynı değerlerde koşmaya çalışın ve bu değer 150-160 üzerine fazla çıkmasın.

Bisiklet de kullanırsanız zayıflamaya yardımcı olacağı gibi kas yapmaya da başlar.Gerek olduğunu sanmıyorum..
  • grgn  (26.07.11 21:52:57 ~ 21:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.