[]

İğrenç Korkunç Dişlerimin Döküldüğü Rüya, Yorumlayabilecek Olan?

Günaydın Freudcular,

Hala kötü rüyamın etkisindeyim, belki yorumlayabilecek terapistler vardır aramızda.

Bir kız arkadaşımla vapurun içinde karşılıklı oturup yemek yiyorduk. Sonra üst arkada bir dişimin sallandiğını farkettim, dilimle kurcaladım falan. Sonra dişim koptu ama ağzımın içinde tuttum rezil olmamak için. Sonra bir tane daha sağ üstten koptu. Ben hala saklamaya çalışıyorum. En sonunda da üst ortadaki bir dişim koptu, diğer kopan 2 diş ise ağzımın içinde kendiliğinden ufalandı. Handeye dişlerimin dökülmeye ve korkmaya başladığımız söyledim, inanmadı. Aldım bi peçete üstüne çıkardım ağzımdakileri, aha bak dedim. O da şok oldu ıııııyyyyghh falan dedi. Sonra etrafta doktor bakınmaya başladık. 2 tane doktor varmış onlar yemek yiyordu bizim orda. Bulduk, sonra flash girdi araya onların muayehanesindeyiz. Baktılar vs çözemediler. 1 tane diş hiç kopmadı oynatıp duruyordum dilimle...Üst dişlerimdi. Rüyamın sonunda kendi dişlerimi inceledim ve hepsinin inceldiğini ve takır takır kendi kendine döküldüğünü gördüm. Kan falan yoktu ama. Korku ve endişe hakimdi. En sonunda hepsinin çekilmesine karar verdik, ve bendeki hayal kırıklığıydı.
Bir de çok ama çok gerçekçiydi. Uyandım, 10 dk sonra kendime gelebildim.

Yorumlayabilecek olan varsa, çok teşekkür ederim !!

edit : imla

 
korkutmak istemem ben de dişlerimin hepsinin elimde kaldığı bir rüya görmüştüm zamanında. ölüm anlamına geliyormuş, öyle demişlerdi o zaman... ama bunları fazla önemseyip moralinizi bozmayın.


  • terp  (26.07.11 09:17:12) 
at murattır.


  • sarap dumani  (26.07.11 09:17:14) 
dreammoods.com


  • mahnita  (26.07.11 09:24:03) 
bir ara ben de benzer rüyalar görüyordum. dislerim ufalanip elimde kaliyordu. sonra gece dislerimi cok sıktıgımı söyledi yanımda yatan arkadas. sizin de benzer birsey olabilir. rüyalari cok da ciddiye almamak lazim. sometimes a cigar is just a cigar, öyle degil mi güzel kardesim :)


  • jackofalltrades  (26.07.11 09:38:44) 
teşekkürler...

yok çok ciddiye almak değil de bilinçaltında bir şeylerin göstergesi sonuçta. Ben kendi terapistimle neler yorumladım neler..ama şehir dışında olduğum için onunla görüşemiyorum. insan gergin oluyor bu tip rüyalar görünce :(
  • gadlemler  (26.07.11 09:45:08) 
Tamamını okumadım. Fakat ne benim, ne de arkadaşlarımın diş dökülmesi/kanaması rüyası hayırla bitmedi. Ben de ne zaman bu rüyayı görsem kısa süre sonra sevgilimden ayrıldım.


  • wampex  (26.07.11 09:46:56 ~ 09:47:25) 
kafanın içinde, ertelediğin ama seni rahatsız eden bir problem var. göz ardı etmene rağmen artık yüzleşmek zorunda kaldığını hissediyorsun. bağlam içinde vapur, kaçışsızlığını ve sınırlandırılmanı simgeliyor olabilir. problemi erteliyorsun ama artık sorun kendini pek çok yerden belli etmeye başlamış. seni rahatsız ediyor. dişinin kopmasını hissedip rezil olmamak için ilk başta bunu belli etmemeye çalışman bunu gösteriyor olabilir. ama artık sorunu çözmek, hissetiğin şeyleri açığa çıkarmak istiyorsun. insanların seni anlayamayacağını ya da destek olmayacağını düşünüyorsun. kopan dişini arkadaşına gösterip ona sorunun varlığını ispat etmen aslında desteğe ihtiyacın olduğunu, insanların sana inanmasını istediğini gösteriyor. ancak doktorlara rağmen dişlerinin dökülmeye devam etmesi ve sorunu çözemeyişleri de senin umutsuzluğunu simgeliyor olabilir. tüm dişlerini kaybetmen de bu sorunu çözmeye çalıştığında elindekileri kaybetmekten korkmanı dolayısıyla yine başa dönerek sorunun çözümsüzlüğünün yarattığı kaygıyı temsil ediyor olabilir.

bütün bunlar olabilir. olmayada bilir. tek gerçek var ki o da ; at murattır.
  • sarap dumani  (26.07.11 10:06:40) 
kız arkadaşınızla olan ilişkiniz yahut bu ilişkideki sizin bireysel varlığınızla ilgili sorunlar var. muhtemelen kendi içinizde yaşadığınız ve etrafa göstermekten korktuğunuz, üstüne gitmediğiniz, önemsiz gördüğünüz ancak aslında önemli sorunlar.

içinize bir bakın;
bunun yanında son bir kaç gün içinde olan biten olayları ve hislerinizi tekrar düşünün.
size bu rüyayı gördüren şeyi rahatlıkla bulursunuz.
  • 9kuyruklukedi  (26.07.11 10:27:16) 
rüyalardaki olumsuz şeyler başınıza kötü şeylerin geleceği demek değildir, ama olumsuz ruh halinizi hala düzeltebileceğiniz anlamına gelir bunun için bi işarettir, doğru yorumlamak lazım, hayra yormak lazım.

bi de cidden aşırı sıcak, açlık, tokluk gibi şeyler de ruh haline cok etki etmiş olaabiliyor, önceki gün çok kısa bi süre olsa da hastane diş hastalığı gibi şeyleri düşünmüş olabilirsin, bilinç altının yansımaları çoğu şey, hatta bugün bunları okuyan birisi de bu rüyaya benzer bişi görüp o da korkabilir.
  • hocam fazla egon var mi  (26.07.11 10:47:00) 
İcinizde bi sıkıntı var. Sevdiginiz kisiye acilmaya korkuyorsunuz.


  • durdenist  (26.07.11 11:02:20) 
uyurken sıkıntıdan dişlerini çok sıkmışsın. sanki seni onaylamayacağını düşünmüşsün, neden ki?


  • kediebesi  (26.07.11 11:18:29) 
Bu benim de başıma geldi birkaç kez. Anlamını bilmiyorum, ölümle ilgili birşeyler söylemişlerdi. Ama o dişlerin sırayla kopup döküldüğünü birebir hissetmek çok garip bir his.


  • johan sebastian  (26.07.11 11:25:34) 
kötü rüya söylenmez derler.bir daha görürseniz anlatmayın.


  • dynamic0de  (26.07.11 11:49:57) 
ay hepinize teşekkürler, anlattıklarınız resmen ruh halimi özetliyor herhalde, çoğunuz gerçekçi yorumlarda bulundunuz.

mesela son 1 haftadır rezil bir haldeyiz ve çözemiyoruz ailece. dün gece uyumadan önce annemden de aldığım gazla 3 saat sevgilimden ayrılmam gerektiğini ama yapmanın zor olduğunu düşündüm. 3 saat sonunda telefünda kavga ettik gecenin bir yarısı ve çok kırıldım. ona ısrarla anlattığım basit şeyleri anlamıyo çocuk veya anlamak istemiyor. bu da deli etti beni, elimi yumruk yapa yapa bir hal oldum.
bir de gün içinde deli gibi ağran bir 20lik diş ağrısı olunca böyle bir rüya kaçınılmaz oldu sanırım.

rüyam sıkıntıyı ve çözümsüzlüğü simgeliyor olabilir, bilincinde olmama rağmen. işin kötü tarafı, şuan hayattaki sıkıntılarımın gerçekten çözümünün bende olmaması...

teşekkürler duyurucular, daha da fikri olan olursa, lütfen paylaşsın :)
  • gadlemler  (26.07.11 12:05:05 ~ 12:54:54) 
bence firstattan istifade disciye gidin ve bir baktirin. bu arada yatarken dislerinizin daha rahat etmesi icin dis plagi (ya da baska bir ismi var hatirlamiyorum)


  • co2s2  (26.07.11 12:05:58) 
"önce annemden de aldığım gazla 3 saat sevgilimden ayrılmam gerektiğini ama yapmanın zor olduğunu düşündüm"

karar alırken kimsenin gazına gelmeyin. özellikle ailenizin gazına hiç gelmeyin. kararı kendi başınıza alırsanız sorumluluğu da tamamıyla üstlenirsiniz. öbür türlü başkalarına suçu yıkma veya paylaştırma eğilimine girebilirsiniz. iyi olmaz bu ileride...
  • terp  (26.07.11 12:32:03) 
@co2s2 , sigortam ve param yok, dişim kemiğime dayandı cerrahi müdahale lazım, artık tahammül edemediğim bir ağrı var. parayı bulduğum gibi gidicem diş hekimine.

@terp , dediğiniz çok doğru. "gaz aldım" dediğime bakmayın, tabiiki annemden önce kendi düşündüklerim ve hislerim ön planda. o da anne olarak üzülmemem için "destek" oluyor , onun yanlışlarını bana söyleyerek, hatırlatarak, acısını çabuk atlatayım diye. zaman ne gösterecek bilinmez tabii, bildiğim tek şey çok ama çoook üzgünüm ve çaresiz olduğum :(
  • gadlemler  (26.07.11 12:40:05) 
ha 20lik dersen iş biter zaten. git çektir onları :) sana dalai lama'dan bi nasihat, eğer sorunların çözümsüzse, sıkıntı yapmakla elimize bişi geçmez, eğer sorunların çözülebilir ise yine sıkıntı yapmaya gerek yoktur, çözersin biter. ('sıkıntı yapmak' kendimi kutluyorum.)


  • kediebesi  (26.07.11 14:11:32 ~ 14:14:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.