[]

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

bu bölüm hakkında sormak istediğim bikaç belki 4 tane soru var yardım edebilirsiniz diye umdum sordum :D

1)Ben bu bölümden mezun olsam, yükseklisansımı hangi bölümde yapmalıyım?

2)nanoteknoloji yaptım diyelim sadece nano-kaplama alanında mı öğrenim görücem ya da çalışıcam ? yüksek lisans alırken çip-sensör için elektronik dersi alıcak mıyım ?

3)Gebze Yüksek T.- Anadolu Üni - Samsun Ondokuzmayıs Ü de var seçebiliceğim , en yüksek anadolu üni ve ingilizce ben bunu istiyodum ama omüden birilerine sordurdum orası seramik ağırlıklı demişler,orda okuyanlar çok mutluymuş , seramik ağırlığından kasıtları ney? ben anadoluda okusam dezavantaj mı olucak ?

4)anadoluda okulu güzel bitirsem yükseklisansı yurtdışında yaptırırlar mı ?

 
1) yuksek lisansini makine veya malzeme muh.te yapabilisin (material science, solid mechanics vs.)
2) her bolum nano teknolojiyle ilgili birseyler yapiyor. malzemeciler genelde kucuk olcek solid mechanics, coating gibi seyler calisiyorlar. yuksek lisansta alacagin dersler sana ve projene bagli.
3) bunun cevabini bilmiyorum. ama anladigim kadariyla, malzemeler icin de alisim vs. yerine seramik ve ozellikleri ustune yogunlasmislar.
4) aldigin derecenin abet kriterlerine uygun olmasi lazim (akreditasyonu var mi, amerika'ya avrupa'ya giden olmus mu daha once?) bir de senin notuna, greye ve toefla bakar.
  • raist  (26.07.11 04:37:06) 
mesaj kutuna bak


  • muratk18  (26.07.11 11:22:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.