[]

Banka hesabı açmak

üniversite öğrencisiyim. banka hesabı açtırmak istiyorum

1-) öğrenciden yıllık kart ücreti hesap ücreti vs almayan hangi bankalar var?
2-) bana bir kart versin hem banka kartı hem kredi kartı yerine geçsin istiyorum. var mı böyle bir şey? kredi kartı olmuyorsa da en azından pos makinesinde geçsin istiyorum. banka kartı oluyor mu?
3-)banka hesap bilgilerini birine verdiğimde hesabın içinde kaç para olduğunu öğrenebiliyor mu?

4- yurtdışında bana en rahat hizmeti sunabilecek banka?

5- iş bankası iyi mi sizce onu tavsiye ettilerdi.

 
vadesiz bir banka hesabı aç, yıllık kart ücreti falan yok.
garantiden böyle bir hesap açıp internet bankacılığını aktif ettirebilirsin.
internet bankacılığından da sanal kredi kartı açarsın

en azından internetten yaptığın alışverişlerde de kullanırsın
hem de nakit para çekersin

nasıl?
  • koskoca devletin adi osmanli len  (25.07.11 13:18:06) 
@wessago
ekledim soruları

@koskoca devletin adi osmanli len
ama ben nakit para taşımamak ve alışverişlerde pos makinesini kullanmak için banka hesabı açıp kart çıkarmaya çalışıyorum. internetten alışveriş öncelikli isteğim değil hocam.
  • zunuduko relkirbet  (25.07.11 13:21:23) 
birincisi garantiden uzak dur

1-) çoğu banka üni öğrencisinden hesap ve kart ücreti almaz ama isim verelim, yapı kredi (7 senedir öğrenci kartım ve hesabım var tek kuruş almadı), iş bankası (öğrenci kredi kartım vardı, üni bitti, çakal benden 70 lira hesap ücreti kesmeyi deniyor, bankaya sordum, kimliğinle git iptal ederler dedi) iş bankası 500 tl lmitli verir ama sana yapıkrediyi tavsiye ederim .

2-) zaten bankadan kredi kartı aldığın an banka hesabı açtırmak da çok kolay oluyor, aynı şekilde banka kartı veriyorlar. İstersen kredi istersen banka kartını kullan

3-) birine internet bankacılığı bilgilerini ya da banka/kredi kartını ve şifresini verirsen atm den ya da internetten hesap bilgilerine erişebilir.

@wessago

4-) yurtdışında tüm bankalar ayrı, sanırım citibank komisyon almıyormuş kendi atmsinden, onun dışında hangi atmden para çekerseniz çekin banka komisyon alır, ondan yurtdışında kredi kartı ile harcama yapın atmden nakit çekmeyin

5-) iş bankası iyice sıçtı, 70 lira hesap işletim ücreti nedemek?


not : ben banka hesabı açtıracam ve öğrenciyim diyorsan, kredi kartı istemem len ben diyorsan, yine yapıkrediye gidip ya da başka bankaya, kimliğinle hesap açtırabilirsin. Tabi ki bankada hesap açtırmak kredi kartı almaktan daha kolaydır
  • bonjurkes  (25.07.11 13:23:09 ~ 13:24:13) 
bankacıdan cevap :) ;

1)öğrenci belgen ile hesap açtırdığında bir çok banka senden hesap ücreti almaz
2)kredi kartı alıp aynı bankadan vadesiz hesap açtırdığında 2sini birbirine bağlatıp tek kart olarak kullanabilirsin. yani kredi kartı ile atm den vadesiz hesabından para çekip yatırabilirsin, yahut, vadesiz hesap açıp visa electron(para şekme kartı ) alıp, hesabında para varsa pos dan alışveriş yapıp hesabındaki paradan düşmesini sağlayabilirsin.
3)banka hesap bilgilerinle banka personeli dışında kimse senin hesabında kaç para var öğrenemez, internet bankacılığı şifreni verirsen öğrenebilirler.

@wessago, hsbc sana en uygun banka diyebilirim ben yurtdışındayken onu kulanmıştım, vadesi hesabına para atıp dünyanın farklı yerlerinde tr deki hesabından o ülkedeki para birimile para çekebilirsin, ama tabi hsb atm lerinden.
  • tombalabala  (25.07.11 13:24:05) 
yapı kredi - akbank - hsbc - finansbank - ziraat

yukarıda anlatılanlara göre en uygunu hangisidir
  • zunuduko relkirbet  (25.07.11 13:47:18) 
yapıkredi ile çalıştım hala çalışıyorum, gayet iyi bir bankadır ama sonuçta bankadır.

finansbank bana zorla kart verdi klasik durum, onlar aralıkta bana kart işletim ücreti dayarlar, ben de o ücreti iptal edin yoksa kartımı iptal ederim derim, onlar da tamam iptal ettik ama 6 ay kapatmayın der kartı o şekilde anlaşırız.

hsbc ile arkadaşım normal müşteri olarak çalıştı, kartını kapattırmak istedi, salya sümük yaptılar telefonda zar zor iptal etti kurtuldu

akbanka, 2004 senesinde cebit fuarında exi23 kartı için başvuruda bulundum, geri dönüş olmadı, aradım bankayı, elimize başvurunuz geçmedi kısaca kayboldu dedi. 2010 yılında şubesine gdip kredi kartı başvurusu yaptım öğrenci olarak, 2 hafta geçti yine aradım bankayı elimize başvurunuz geçmedi şubeyi arayın dedi, şube de biz formları yolladık dedik, kısaca yine kayboldu benim başvuru. Böyle salak bir banka akbank

Geri kalan bankalarla çalışmadım
  • bonjurkes  (25.07.11 13:52:46 ~ 13:54:22) 
teşekkürler cevaplar için.


  • zunuduko relkirbet  (25.07.11 13:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.