[]

CRT monitörlerdeki kalite hangi LED de ?

Müşterilerimin çoğusu fotoğrafçı ve matbaa ile uğraşan şirketler. Bunlar monitorlerde renk ile baya çalışıyorlar fakat benim almış olduğum lcd ya da led monitorlerden hiç memnun değiller. CRT yani tüplü monitorlerde rahat çalışabiliyorlar. sorduğumda monitorde ki renkler ile baskıda çıkan renkler doğru oluyormuş ama lcd lerde bu durum yokmuş. Şimdi bu işle uğraşan arkadaşlardan bilgi alsam çok memnun olacağım.

Hangi monitorü, hangi özellikleri tercih edersen bu müşterilerilerimi tatmin edebilirim?


 
ekranların kalibrasyonları vardır, adobe gibi programları kullanırken size ekran ayarlarını kalibre etme imkanı verirler, hangi monitör olursa olsun kalibrasyonu düzgün yapılmışsa sorun olmaz


  • bonjurkes  (25.07.11 13:00:53) 
Fakat crtlerde bu kalibrasyon ayarını yapmıyoruz.
LCD lerde nasıl bir durum var ki ? bu ayar gerekiyor.

  • kvlknctk  (25.07.11 13:02:36) 
Valla şunu şunu kullan diyemeyeceğim. Belki profesyonel pazarda sıfır CRT satılıyor olabilir halen. Ancak ben son zamanlarında (2.5 yıl önce) 19" Philips'e el koydum ve misler gibi kullanıyorum. Tavsiyem CRT aramanız. Ama yüksek fiyaltı bazı modeller belki uygun çözümler üretiyor olabilir. Bilmiyorum. Bu da onları maddi anlamda zorlayacağı için zor bir durum sizin için.


  • ben smyrna  (25.07.11 13:02:57) 
Kalibrasyon ayarı yeterli değil. Ne yaparsnız yapın arkadan gelen ışık ekranda gördüğünüz rengin kağıda farklı düşmesini engelleyemez diye düşünüyorum.


  • ben smyrna  (25.07.11 13:04:06) 
e o zaman bu durumda matbaaya iş gönderen kişilerin tüplü ekranla çalışması gerekiyor, aynı şekilde grafik ajanslarının hepsinin crt kullanması gerek, herkes cayır cayır lcd ye geçiyor mac alıyor, bu durumda bi sorun var o zaman


  • bonjurkes  (25.07.11 13:06:57) 
Mac bilgisayar kullandırttığım matbaalar var. Bunların hiç birisi şikayetçi değil ve CRT den iyi olduğunu söylüyorlar. Mac nasıl bir Lcd kullanıyorlarsa artık anlamadım. Ama mac bilgisayarları çoğu yere kullanım ve fiyat bakımından öneremiyorum.


  • kvlknctk  (25.07.11 13:09:14) 
ips panel.


  • serafettinn  (25.07.11 13:16:13 ~ 13:16:23) 
kaliteli bir lcd aldığın zaman renk olayı sorun çıkarmaz misal destek verdiğim ev tekstili alanında tasarımlar yapan firma bütün crt leri atıp lcd aldı aldığımız monitorler için www.eizo.com

şu pdf i bir incele derim ;

www.eizo.com
  • delidir yakalayin  (25.07.11 13:26:50 ~ 13:28:43) 
  • bay meraklı  (25.07.11 13:45:58) 
eizo + color management olayını öğrenmeniz lazım. hem ekranın renk kalibrasyonu, hem çıktı aldığınız cihazınki, hem photoshop'taki (ya da kullandığınız program neyse artık) color settings ve color proof kısımlarını ona uygun ayarlamanız lazım.

biraz deli işi gibi eğer aşina değilseniz :)

bu arada eğer cidden bu iş ile uğraşıyorsanız "abi bak bu iyi monitör" önerileri ile gidip philips falan almayın, bi ~4000 lira civarı sanırım eizo'lar ancak tatmin edecektir :)

.
  • dekila olmeka  (25.07.11 13:56:16 ~ 13:58:41) 
hm sony eskiden sırf bu islere monıtor uretıyordu. hala var mı bılmıyorum bı kontrol edin. bi de mac lerın ekranları da sorun cıkarmıyor bıldıgım kadarıyla.
www.eksisozluk.com

  • bryan fury  (25.07.11 18:16:44) 
abi kalibrasyonsuz monitörü isterse aleksandır monitör üretsin yine doğru renk vermez, verse de zamanla kayar renkler.


  • dekila olmeka  (25.07.11 23:30:01 ~ 23:30:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.