[]

Kredi Kartı No ve SKT

Geçen gün araba kiralarken adam aldı şimdi bunları. Bunlarla ne yapabilir? Yani sırf bunlarla gidip benim kredi kartımdan bir şekilde alışveriş yapabilir mi para çekebilir mi?

Eğer yapabiliyorsa ulan bu zaten kartın üzerinde görünen bir şey. O kadar basit olmaması lazım.

Eğer yapamıyorsa, o zaman alması ne işe yarıyor?

 
şifren olmadan bi halt yapamaz diye biliyorum ben


  • qerest  (25.07.11 09:29:59) 
şak diye bütü limitini boşaltbilir. mail order dan haberiniz yok galiba. Bankayı arayın kartımı mail order a kapatmak istiyorum deyin. 5 kuruş çekemez


  • pipbull  (25.07.11 09:57:48) 
kredi kartı, son kullanma tarihi ve arkadaki güvenlik kodu. eğer mail order kapatmadıysan internet üzerinden alış veriş yapmak için bu 3 ü gerekiyor. ve kart üzerinde de bu üçü mevcuttur


  • efruz  (25.07.11 09:58:09) 
İnternetten alışverişe açıksa kartınız, yani sanal pos ile kullanılabiliyorsa yapar. Bir de kartın arkasındaki güvenlik numarası gerekir sadece, o kadar.


  • cashkorkmaz  (25.07.11 09:58:32) 
Peki internete kapalıysa bir şey yapabilme durumu var mı? O numarayı falan alması hiçbir işe yaramıyor yani o durumda.


  • colg fusion  (25.07.11 10:04:49) 
internet, mail order ve telefonla alışverişe kapatman gerekir kartını. internet bankacılığından bunları yapabilirsin. bunlar kapalı olursa bi halt yapamaz.


  • tombalabala  (25.07.11 10:45:13) 
internetle alakası yok dostum. bankacıyım ben. mail order'a açık ise o numaralar ile pos makinesinden numaraları girerek çatır çatır çekerler. ara kapattır için rahat olsun.


  • pipbull  (25.07.11 10:52:07) 
kapattırma kimse kafasına göre çekemez kartından para. Bütün rent a carlar alırlar bunu güvenlik nedeniyle. adam senin karttan 3-5 bin lira çekicem diye işini gücünü riske atmaz, sonuçta biliyorsun kim olduklarını yerlerini yurtlarını di mi?


  • entropik  (25.07.11 11:31:57 ~ 11:32:24) 
konu dışı:

bu şekilde araba kiralayan yerlerden araç kiralamayın. kötü seneryo durumunda(kaza,arıza v.s.) başınıza iş açabilirler.

en güzeli biraz fazla verip avis gibi kurumsal yerlerlerle iş yapın.
  • nuisance  (25.07.11 11:55:29) 
kaza yapman durumunda hasarı senden tahsil edebilmek için alıyorlar.


  • waryemez  (25.07.11 14:06:49) 
kaskosu yok mu bu araçların, niye senden alsınlar. kartı arabayı alıp kaçmasın uğraştırmasın diye alıyolardır


  • efruz  (25.07.11 19:26:57) 
bu araçların normal kaskosu oluyor fakat bu kasko kapsamı kiralamayı kapsamıyor. bunun için bu işe özel sigorta poliçesi yaptırmak gerekiyor. tabi küçük rent a carlar böyle şeyler ile uğraşmıyor. eğer kaza yaparsanız aracın serviste kaldığı gün X günlük kira ücretini sizden alıyorlar.


  • nuisance  (26.07.11 09:32:06 ~ 09:32:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.