[]

Tıkanmış küveti nasıl açıyoruz?

2 poşet lavabo aç döktüm ama bana mısın demedi. Tel soktum olmadı. Pompa yapınca düzeliyor sonra yine tıkanıyor (tamamen değil de yavaş gidiyor), bir de kabarcıklar çıkıp duruyor delikten. Hangi kimyasal efektif biçimde küveti açar? Porçöz açıyormuş diye duydum ama kireç çözücü değil miydi o? Jel lavabo açlar nasıldır?
Tesisatta sorun olmasa gerek, daha yeni yaptırdık aslında.

Teşekkürler.

 
tesisatı yeni yaptırdıysanız taş, çakıl benzeri şeyler de tıkamış olabilir. iş güzar bir tesisatçıya denk gelmiştik biz öyle olmuştu.

porçöz açıyor. kullanmadan önce kaynar su falan dökün küvete şöyle kiri pası bi yumuşatın sonra porçözü uygulayın..
  • toshiro  (25.07.11 03:42:57) 
@toshiro, yani porçözün üzerine kaynar su mu uygulayacağım yoksa kaynar sudan sonra mı?
@horace wells, valla normal yıkanıyoruz işte, herhalde kıl yün tarzı şey var.

  • groove salad  (25.07.11 03:48:08 ~ 03:48:35) 
kaynar sudan sonra porçöz.. bu arada porçöz döktükten sonra çıkan buharı da sakın yanlışlıkla falan içinize çekmeyin. porçöz kutusunun üstünde de kullanma talimatları olması lazım..


  • toshiro  (25.07.11 03:53:44) 
duş başlığını çıkarın, hortumu gider deliğine sokup tazyikli su sıkın, buda işe yarayabiliyor bazen.


  • kojiro  (25.07.11 08:04:33) 
lavabo ve banyonun zeminindeki gidere de dene.


  • kediebesi  (25.07.11 09:11:51) 
eğer küvet deliğini kapatan o delikli metal yerinde sabitse zamanla onun altındaki vidaya saçlar dolanıyor, boru açık olsa da saçlar dolanık olduğundan naçar kalıyorsunuz. tornavidayla o metal delikli delik kapatıcıyı sökün ve alt kısmını iyice kolaçan edin. bir yumak saç bulmanız olası. sonra da diğer arkadaşların dediklerini uygulayın. ben pompa kadar faydalısını görmedim. tesisat eskiyse porçöz vs. eskimiş hassas boruların delinmesine de yol açabilir. kolay gelsin.


  • 9kuyruklukedi  (25.07.11 11:22:42 ~ 11:23:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.