[]

fotoğrafta kompozisyon

internette hangi kaynağı önerirsiniz? bir ton şey var bir kere oturttuğun zaman değişmesi de zor olur şimdi. önerilen varsa oradan başlayayım.




 
sabit kalfagil'i önerebilir herkes ama bence son derece geri kafali ve sınırlayici bir anlayisi var. altın oran, yapisalci kompozisyon, cerceveleme falan bunlar hep agamdan böyle gördüm böyle gider kafasi. tavsiyem genis aci dergisinin eski sayilarini edin, orada cesit cesit fotograf anlayisi ve fotografci arasindan kendine yakin bir tanesini bulursun. oradan yavas yavas ilerlersin. genis aci proje ofisinin fotografta kisisel dil atölyeleri var onlara katilirsin. önemli olan kendine ait bir dilinin, bir tarzinin olusmasi. bu bir kere oturdu mu degismeyecek birsey degil. hem belgesel hem de son derece avantgard işler yapmis bir sürü fotograf sanatcısı var.

baslangic icin de fotoritim den bir link vereyim. genis aci sayilarini bulmam zor diyorsan fotoritim de iyiydi, son zamanlar eskisi gibi heyecanla hazirlanmadigi belli.

www.fotoritim.com
  • jackofalltrades  (24.07.11 23:17:57) 
şimdi klasik bir cevap olacak ama, tecrübeyle bayağı bir gelişiyor o olay.
ben 2 senedir fotoğrafçılıkla ilgileniyorum, ilk fotoğraflarda kompozisyonun pozisyonu bile yok :)

ama lynda.com u deneyin, bir de google a photography trainin yazarsanız, size uygun olanları seçebilirsiniz, çokca site var bu tarz...

bir de jackofalltrades te doğru söylemiş...

ama yine de altın orandır, rule of third dür, bilinesidir, arada işe yarar gayet...
  • nucleon  (24.07.11 23:47:55) 
bascek.com u bir güzel inceleyiverin..


  • oligomer  (25.07.11 09:22:35) 
valla fotografda kompozisyon oluşturmak en sıkıntılı en zor noktadır herhangi bir insanlar fotografçıyı ayıran nokta budur.
şimdi ama şöyle bir durum var istedigin kaynagı oku istedigin adamla konuş bu işin en iyi yolu bol bol fotograf izlemektir. bunun için sana önerecegim 1x.com bol bol izle adamlar neler yapmış dene anca bu şekilde iyi bir kompozisyon oluşturmayı ögrenebilirsin. onun harivinde o adamların sana verecegi altın kural, renk farkındalıgı gibi şeylerdir.

  • exodia  (25.07.11 09:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.