[]

Üniversite Kayıt Sildirme

selam cicişler;

önce durumu anlatayım sonra da onunla ilgili soruyu soracağım.

durum: ben geçtiğimiz sezon üniversiteye başladım. ilk dönem harcımı yatırıp ilk dönemin yaklaşık 1 ayı kadar üni.ye gittikten sonra bölümümü ve üniversitemi beğenmeyip tekrara sınava hazırlandım. tabi biraz yüksek bi hedefim olduğu için dersaneye de gittim. bu yüzden de üni.ye gitmedim. gitmediğim dönemlerde okulla hiçbi şekilde irtibata geçmedim. 2. dönemin harcının da yatırmadım. gitmedim tabi yine. önümüzdeki sene o üni.ye gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. şimdi soru şu:

üniversiteden kaydımı sildirmek için yapmam gereken bir şey veya hazırlamam gereken bir belge var mı?

yardım ederseniz çok iyi olucak. sağolun :)

 
harcini yatirmadiysan onlar senin kaydini silmislerdir bile.


  • fundamental  (24.07.11 16:37:05) 
harç yatırmadığın için silmemişlerdir. genelde 2 dönem üst üste yatırmayınca siliniyor. rektörlüğün öğrenci işleriyle konuşman en iyisi. onlar söyler gereken belgeleri. okul kimliğini de geri isteyeceklerdir.


  • jangara  (24.07.11 16:42:26) 
bir donem yatirmadin diye kayit silmezler.

kaydimi sildirmek istiyorum de, form verirler muhtemelen, bir de imza alman gerekn yerler var, dekanlik, kutuphane, sosyal alanlar vs. evrak isi yani. senin onceden hazirlayacagin bir sey yok.

mutlaka sildir kaydini, lise diploman orda onu al, arkasina muhurle yazicaklar zaten lise diplomasinin su tarihler arasinda kaydi vardi vs. tarzinda bir muhur basmalari lazim.
  • naiades  (24.07.11 16:45:28) 
fakültenin öğrenci işlerine gidiyorsun.. oradaki görevli memur sana bir kağıt verecek formalite icabı imzalar toplayacaksın. sağlık , kütüphane ve borç gibi tam isimlerini bilmiyorum. işte o borç şeyinde sakatlık çıkabilir. senden 2. dönemin parasını istiyebilirler. sonra geliyorsun bölüm başkanına yoksa vekaleten birine imzanı atıyorsun..öğrenci işlerine geri dönüp imzalı kağıtla beraber kimliğini veriyorsun.. sonra o kağıdı fakülte dekanı imzalıyor ya da o yoksa vekaleten biri. sonra işin bitiyor. ben şanslıydım 1 günde hallettim.. tamamen bürokrasi kolay gelsin.

sınava girip verdiğin ders varsa transkript al diyecektim ama 1 ay gitmişsin.
  • uykusuz her gece  (24.07.11 16:50:36 ~ 16:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.