[]

Photoshop Brush Sorusu - CAPS'li

Opacity değeri %50 olan bir brush ile çizim yaparken kalemi tabletten kaldırmadan aynı yerden tekrar geçtiğimde neden gerçekte olduğu gibi oradaki boya miktarı artmıyor?

Ekteki resimde önce 1 yaptım. Sonra kalemi (sol mouse tuşu) kaldırıp onunla ve kendisi ile kesişecek şekilde diğer eğriyi yaptım. Önceki çizimle kesişen yer koyu hale gelirken kendini kestiği yer olmadı.

Boyama yaparken bu hadiseye illet oluyorum. Nedir, ne değildir?

Bi de tabletle (Intuos3) çizim (resim) yaparken en kral program hangisidir?

 
opacity ve flow olarak iki değer var. opacity'i düşürdüğünde tek bir stroke'ta (yani kaldırmandan) ne kadar boyarsan boya aynı opacity'de olur boyadığın her yer. flow'u düşürürsen ise her üzerinden geçişte daha koyulaşır, elini hiç kaldırmasan da.

hatta dur bi kontrol edeyim karışmasın :)

ek: evet doğru hatırlamışım.

***

hangi program sorusunun cevabı hangi iş için kullanacaksın olur :)

artrage: bu resim yapmak için, canvas texture'ından çeşit çeşit boyaya bir sürü şey. en son versiyonu paralı, bir önceki beleşti sanırım. community'si iyidir, forumları falan güzeldir diye hatırlıyorum.

corel painter: bunun da birkaç versiyonu var, asıl resim olayı budur aslında artrage buna ucuz bir alternatif olarak çıkmıştı galiba. (edit: corel draw yazmışım yanlışlıkla, draw olan vektörel, painter olan resim yapmak için.)

sketchbook pro: ben bunu kullanıyorum, resim için değil de adı üzerinde sketch yapmak için (end. tasarım). gayet basit ve "hafif" bir program, ancak ps gibi seçili alanı doldurma falan gibi özellikleri yok, tamamen eline kalem/marker alıp eskiz yapıyorsun gibi. layer var ama yine de.

sketchbook designer: bu resimle hiç alakasız, yine end. tasarım vs eskizi yapmak için, ama çizdiğin çizgileri vektörel olarak alıyor ve düzeltmelere (düzgünleştirme diyeyim) izin veriyor. sonra çizgileri oynayabiliyorsun falan.

ps: eh, en kralı budur herhalde :)
  • dekila olmeka  (24.07.11 10:54:03 ~ 11:02:38) 
Sketchbook Designer güzelmiş baya. Teşekkürler


  • nop  (24.07.11 23:33:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.