[]

Macbook Pro almak istiyorum fakat...

Öğrenci bütçesine göre Türkiye fiyatı beni çok çok aştığı için Amerika'dan getiren kaynak araştırıyorum.

Bunun ticaretini yapan birisini buldum sahibinden.com'da, yorumlar da iyi. Adam Amerika fiyatının 100 dolar üstüne satıyor. Elden teslim ediyor. Hatta uluslararası 1 sene garantisi olduğunu söylüyor.

Sorum şudur ki hakikaten bahsettiği gibi uluslararası bir garanti var mıdır? Refurbished diye bir kavram varmış, öyle olmadığını nereden anlayabilirim? Seri numarasından falan kontrol edilebiliyor mu?

Son olarak da sizden başka bir çözüm önerisi gelir mi? Gümrükte falan sorun çıkar diye ebay'den falan bakamıyorum. Daha önce birkaç ufak tefek şey almıştım ebay'den ama bunda pek güvenemiyorum.

 
adama güvenmiyorsan internetten kendin ver siparişini. adamın adresine yollat. ben 2 kez macbook pro aldırdım gittigidiyor'dan birisine. sorun çıkmadı. getirecek kişi öğrenci ise 150 dolar civarında öğrenci indiriminden de yararlanabilirsin. ama bu durumda adamın satın alması gerekiyor. adamın internetten almasını istiyorsan da bilgisayarın fiyatı kadar limit koyup sanal kart oluşturarak numarasını adama verebilirsin.


  • somekindofdevil  (24.07.11 06:35:59) 
tasinabilir urunlerde 1 yil uluslararasi garanti var.

refurbished olup olmadigini seri numarasindan kontrol edebilirsin.
  • no avalon  (24.07.11 11:22:15) 
Ben o şekilde aldım. Evet bir sene uluslararası garantisi var, hatta bu süre dolmadan burada Bilkom'a hatırladığım karayıla 150 dolar ödeyerek garantiyi 2 sene daha uzatabiliyorsunuz.


  • johan sebastian  (24.07.11 11:28:46) 
burdan bi arkadaş satıyodu amerikadan getirtmiş çok ucuza satıyodu. duyuruda arama yaparsan bulabilirsin.


  • altini ser incisi ker  (24.07.11 12:01:24) 
Teşekkürler. Adam elindeki hazır getirilmiş ürünleri satıyor, dükkanimiz yok dedi ama sahibinden.com'da 12 taksit olur gibi bir şey de yazıyordu.

Bu arada kontrol edebileceğim linki de paylaşabilir misiniz?
  • audrey hepburn  (24.07.11 15:20:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.