[]

spor, diyet, kalori'den anlayanlar.. bu sefer degisik eglenceli soru

selam,

diyelim bir suredir duzenli spor ve diyet yapiliyor ve gitgide kilo veriliyor

diyelim, ORNEK veriyorum, bi gun canim bi kutu nutella ya da iskender cekti. onu yesem ertesi gun sporda,
yedigim sey kac kaloriyse o kadar fazla kossam ya da pedal cevirsem bir sey kaybetmis olmam di mi?

 
iradeni kaybedersin . .


  • busuta  (24.07.11 00:46:17) 
olursun. öyle işlemiyor metabolizma malesef. ertesi gün önce bi kere kaslardaki glikojen deposunu ve adp kaynağını kullanıcan. sonra karaciğerdeki glikojen deposunu harcıcan. ondan sonra yağları kullanmaya başlayacaksın ki vücutta depolanmış yağları yakmak kolay değildir. kan damarı bile gitmiyor doğru düzgün yağ dokuya.

bu arada bi ufak nutella 2000 kilokaloriye yakın. bi koşuda yakman çok zor olur, işin bittiğinde de ağzım tutulaydı da yemeyeydim dersin.
  • cro magnon  (24.07.11 00:48:31 ~ 00:49:42) 
yaptıklarının hepsi puff diye uçup gider. vicdan azabı çekersin eski motiven kalmaz söyliyim sana. tecrübe konuşuyor.


  • kimbilebilir  (24.07.11 00:50:12) 
hiçbir şey kaybetmessin hatta kazanırsın tabi bu dediğini 3-4 haftada bir yaparsan. çünkü vücut 3 hafta da yediğin şeylere göre kendini ayarlıyor(makul ölçülerde diyet yaptığını varsayıyorum) ve kalori harcamasını ona göre azaltıyor yani idareli kullanıyor yağlarını ya biterse diye. sen bir zaman sonra bir kutu nutella ile bir patlama yaptığında vücut şaşırıyor ve işte bu artık bundan sonra böle devam eder modunda takılıyor ve daha çok enerji harcıyor yani yağ yakıyor. sonuç olarak bişey kaybetmessin rahat ol.


  • elektromaniac  (24.07.11 01:00:40) 
son yazan dostum, kelime kelime okudum yemin ediyorum hicbir sey anlamadim, belki kafam guzel ondandir :)

ama yememeye karar kildim tabi ki. yaptigima diyet denmez gerci bi uyandigimda fix yedigim bir sey var bir de spordan sonra geldigimde aksam yemegi niyetine 300-400 kaloriyi gecmeyecek sekilde biseyler yiyip iciyorum o kadar.
ama tuz,seker, yagli seyler asla.
gece yatmadan cilgina bagliyor midem bazen ama dayaniyoruz.
  • inancsiz deve  (24.07.11 01:06:15) 
elektromaniac'a +1

ne zaman diyet yapsam, 2 haftada bir filan zobartmaya izin veririm.
böylece vücut "aman kıtlıkta kaldım, zaten 2 gram besin alıyorum, bari onu da idareli kullanayım" diyerek ohal moduna geçmemiş oluyor.

kendi vücudunun açlığa karşı geliştirdiği savunma sistemini şaşırtmış oluyorsun. daha çabuk veriliyor bence öyle bi durumda. (kişisel görüşüm)

hem de o serbest günde (veya öğünde) dilediğince yediğin için, duygusal olarak da hırpalamıyor seni rejim süreci. soğumuyorsun işten.

iyidir iyidir. ye gitsin
  • delfina  (24.07.11 01:48:37 ~ 01:49:44) 
evliya yakinda 90 kiloyu gecersin o gidisle iste.

ye gitsin daha iyi diyen arkadaslar,

ben az yemeye baslayali 2 hafta falan oluyor bu dedinigiz isi en az 2 ay sonra yapmali di mi?
  • inancsiz deve  (24.07.11 03:23:43) 
ben 2 haftada bir gibi yapıyorum. 2 ay çok uzun bir periyod bence


  • delfina  (24.07.11 03:32:45) 
sakın sakın sakın deneme :) öyle zararı olmaz ama ilk cevapta belirtildiği gibi iradeni kaybedersin, bi tane daha bi tane daha... gitti rejim.


  • xvyz  (24.07.11 17:40:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.