[]

KPSS Sorusu

Kpss'ye girecegim, lakin birden fazla oturum secenegi var. ilk oturuma girmek zaten mecburi. diğer oturumlara katılıp katılmamak bize kalmış. sormak istediğim şey şu; pazar günkü oturumlara girmek ya da girmemek neyi değiştirir, ne kadar cok test yaparsam o kadar çok puan alırım diye bir şey yok herhalde. ama bunun bir esprisi olmalı. pazar günkü oturumların birine ya da ikisine birden girmeli miyim?




 
sınav sonucunda sana onyüzbin tane kpss puanı geliyor. kpss1 kpss25, kpss43 falan diye. hepsinin hesaplanması farklı. kiminde hukuk ağırlıklı, kiminde uluslararası ilişkiler ağırlıklı, kiminde iktisat ağırlıklı falan. ne kadar çok oturuma girersen, daha doğrusu ne kadar çok dersten sınava girersen o kadar çok çeşit puanın hesaplanır. veya mevcut hesaplanan puanlarına katkısı olur. devlet daireleri de kendilerine uygun puan türünü ararlar. mesela hukuk alanındaki bir devlet dairesi (atıyorum adalet bakanlığı mesela) hukuk ağırlıklı, kamu yönetimi vs. ağırlıklı ama iktisatmış, istatistikmiş az ağırlıklı puan türü hangisiyse o puan türünden kaç aldığına bakar. hukuk'un yer aldığı oturuma girip de istasitiğin yer aldığı oturuma girmemişsen o puan türünde sana pek bir şey kaybettirmez. belki de hiçbir şey kaybettirmez. ösym2nin sitesindeki kpss kılavuzunda hangi puan türüne hangi dersin ne kadar ağırlıklı olduğunu gösteren bir tablo var.


  • kibritsuyu  (06.05.08 09:42:00 ~ 10:40:28) 
peki çok teşekkür ederim. bir soru daha, bu cevapları klikleyince ne oluyor? :) yani begendigimiz ya da işe yarayacak cevapları işaretlemek gibi bir şey mi bu?


  • tcyx  (06.05.08 10:22:15) 
evet aynen öyle.


  • kibritsuyu  (06.05.08 10:36:36) 
A grubu kadrolar için girmekte fayda var B grubu kadrolar için zaten gerek yok. örnek olması açısından nadiren de olsa mesela ;Hazine kpss p57 puan türüne göre diyelim bilgisayar muhendis alıyor.eğer girmezseniz pazar sabahki oturuma yani iktisat testine girmezseniz kpss p57 puanınız hesaplanmaz çünkü bu puanın hesaplanmasında iktisat ,ingilizce genel kultur ve genel yetenek testlerine bakılıyor ve bu yuzden bu kuruma başvuramazsınız.
her kurumun bu şekilde alacağı kadroya göre belirlediği bi puan türü var,dolayısıyla girerseniz iyi olur ama girmezseniz de çok bi şey kaybetmezsiniz.çünkü 3 yıldır takip ediyorum bu verdiğim örnekteki gibi bir duruma çok az rastladım.

detaylı bilgiye memurlar.net adlı siteden ulaşabilirsiniz.
  • manonflier  (07.05.08 00:33:59) 
manonflier; anladım çok tesekkür ediyorum. bütün oturumlara giriyorum:)


  • tcyx  (07.05.08 10:46:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.