[]

gandalf ve yüzük

hacı şimdi tekrardan izliyordum ilk filmi. arkadaş güzel güzel divx'leri getirmiş bende şööyle bi bakayım dedim di. malum sahnede, frodo yüzüğü gandalf'a alması için yalvarıyordu. gandalf ise ben bunu takarsam iyilik için kullanırım diyordu. ama kitapa görede bir yerden sonra iyilikler bitip, kötülüğe dönüşüyordu olay hatırladığım kadarıyla. peki bu gandalf gibi bi bilge kişi, yüzüğün iradesine karşı koyabilecek bir kişi değilmiydi abi, taksın yüzüğü, görünmez olsun gitsin o güzel beyaz atıyla, yüzüğün yapıldığı ateşlere atsın. bitsin. mantık hatası değilmi bu. yoksa benmi yanlış hatırlıyorum?? bayada oldu kitabı okuyalı.




 
hacı adam mage oldu bittiye getirirsen olmaz ben olsam teleport olur dağa ateşe atardım ama olmuyo işte. mageler biraz psikopat olur içlerinde malkavianlik vardır ne yapacaği belli olmaz ama merak etme yüzük dediğin şey artık satılmaya başladi herkesin eline düştü.
böyle cgi.ebay.com

veya böyle de var cgi.ebay.com setini al siyahi var içinde.
  • Ban-Kai  (23.07.11 23:45:50) 
Olur da yüzüğün sihrine yenilirsem ellerine çok büyük bir güç geçer minvalli bir şey söylüyordu.


  • vexations  (23.07.11 23:46:38) 
değildi abi. şöyle ki , yüzük gandalf'la eşit olmayan bir güçün ürünü. sauron ile gandalf aynı kulvarda değil. nerden baksan sauron gandalfın eline verir. yüzük tom bombadil hariç yaşayan tüm canlılardan üstün bir güç.

gandalf onu takıp iyilik yapmak için kullanırdı ilk başlarda. ama dahasında yüzük yavaş yavaş , evet belki normal insanlardan daha geç ama kesinlikle gandalfı da ele geçirirdi. çünkü bu güç gandalfı aşar. hatta gandalfın söylediğine göre büyücü kral bile gandalfı aşar. kaldı ki sauron.

sauron gandalftan çok daha eskidir. ki canım gandalfımız ne kadar güçlü görünse de irfanı bir yere kadardır. çünkü onun dünyada bulunmasının nedeni sadece bir görevdir.

yüzük affetmez aga.
  • harrage  (23.07.11 23:48:11) 
tamam sau her türlü gandinin eline verir dark side foreverda gandi yapamaz bu işi zaten yüzüğü takinca warriorlar gelmiyormu 5 vs 1 anlamsiz olur pure mage olsa adam yine yapacak birşey yok illaki birisi büyünün castingini fizzleticek [Kahretmiye hala ultima online belirtileri var] amaçsız olurdu kısacası.


  • Ban-Kai  (23.07.11 23:57:08) 
Gandalf tanınan, tabiri caizse mimli bi karakter. O yüzden shire'dan da frodo ile beraber çıkmıyor. Zira Gandalf dokuzları mıknatıs gibi çeker kendine, yüzük takılmasa ve dokuzlar yüzüğe yönelmese bile. Yüzüğü kullanmak zaten yalan, sadece sauron onu gerektiği gibi kullanır, e taksa nazgül gelcek, takmasa nazgül yine gelcek, 9una karşı dört hobbit bi mage bişi yapamaz. Biraz da stratejik bi davranış yani Gandalf'ın o görevi frodo'ya vermesi.

Frodo yüzüğü hiç geçirmese parmağına zaten o iş daha kolay hallolurdu da, eşeklik etti taktı işte.
  • portnoi  (24.07.11 00:15:22) 
fordoyu o kodumun şahin sürüsüyle dağa göndermek daha masrafsız olurdu.


(bkz: 77 santimin kıymetini oturanlar bilir)
  • arakhna  (24.07.11 00:28:44) 
şimdi galadriel'in bir lafı vardı yüzüğü ben takarsam en güçlü en güzel ve en korkunç olacam bir demir leydi olacam hepinizi sikecem gibi birş şey.

yüzük inanılmaz güç veriyor ama bu güç tamamen corrupt (kötülcül, iktidarsal) bir güç. bu yüzden takan kim olursa olsun bir süre sonra bozuluyor.

insanlar çok kısa sürede, cüceler ve elfler nispeten daha uzun sürede, hobbitler içlerinde hiç iktidar hırsı olmadığı için çoook uzun sürede vs gibi bir sıralaması var. ki güç yüzüklerini araştıran saruman bile bir noktada bozuluyor. bu yüzden gandalf'ta bozulacaktır.

bunun dışında güç yüzüklerine dair'i okursna orada da açıkca istarilerin (gandalf-saruman-radagst ve diğer 2si) insanların işlerine doğrudan etki etmemeleri, onlara sadece danışmanlık yapmaları için gönderildiğini ve bu yüzden yaşlı insanlar suratinde gönderildiklerini (aslında melek gibi bir canlı onlar görünümleri değişken yani) görürsün.
bunun sebebi de öfke savaşında aşırı güç kullanımı sonucu kıtanın yok olması.
  • darknum  (24.07.11 01:37:51) 
Bir kere gandalf gariban hacı, hatırlamıyor musun ilk kitapta madenlerde nasıl kaçıyordu tırrım tırrrım.
Hem bilgi eksikliği var, yüzüğü takınca görünmez olmuyorlar abi, aksine yüzük tayfı nerde olduğunu hissediyor yüzüğü takan kişinin, o da yetmezmiş gibi kocaman göz löp diye yüzüğe doğru dönüyor "kim taktı lan" demek için.

  • chaoslord  (24.07.11 13:55:49 ~ 13:56:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.