[]

Dişim sızlıyor

Yani sanırım sızlıyor. Sızlama bile diyemem rahatsızlık vermiyor.
Peki nasıl fark ettim? Doktoruma bu sıralar uyurken ağız akıntım çok fazla, sebebi ne olabilir, bağırsağımda parazit mi var acaba, dedim. O da bana diş sorunu da olabilir diyince dişçiye gittim. Dişçi dişlerinde bir sorun yok niye geldin ki dedi, sırf gönlüm olsun diye bir çürük başlangıcına ufak bir dolgu yaptı. Ağzım akıyo diyince de olsun aksın ne var dedi :((
Ben psikolojiktir geçer artık dedim, geçmedi o his. Sol alt dişlerimde yolunda gitmeyen bişi var.
Şimdi böyle abuk bir soruya cevap verirseniz, minnettar olurum cidden.

 
Belki dişte içten bi çürüme olabilir. Böyle bir şey olduğunda dıştan hiç bir şey belli olmaz veya incecik koyu renkli bi çizgi görünebilir. Bir diş filmi çektirebilirsiniz.

Ben de bir zamanlar bir diş filmi çektirdiğimde o şekilde 7 dişimde içten çürüme olduğu çıkmıştı, fazla ilaç kullanımı vs gibi durumlardan.
  • remstan  (23.07.11 23:29:28) 
Belirti neydi, ağrı sebebiyle mi gittiniz doktora?
Çünkü benim ağrım yok, diş ağrısı nedir hiç bilmem.

  • yarmasimo  (23.07.11 23:33:28) 
Tam olarak ağrı ile mi gitmiştim hatırlayamıyorum, 6_7 yıl önceydi. Ama ciddi bir ağrı hatırlamıyorum sanırım, belki sızlama olmuş olabilir, yada dişteki o bahsettiğim ince siyah çizgiler neyin nesi diye de gitmiş olabilirim.
Belki içten çürüme diye ve büyüklüğüne bağlı olarak da şiddetli ağrı yapmayabilir. Ama adam o çürükleri temizleyip dolgu için oyarken oydukça oymuştu, fenaydı yani.
Ne olur ne olmaz diş filmi çektirmek iyi olabilir.
  • remstan  (23.07.11 23:46:29) 
bruksizm
bagırsak paraziti olabilir
burnun tıkalı olabilir

bunlar var mı?
  • partizan  (23.07.11 23:49:57) 
burnum tıkalı değil, septumum eğriydi düzeltildi.
ama alerjim var. kapalı ortamlarda burun deliklerim tamamen olmasa da kapanıyor. açık havada daha iyi nefes alıyorum.
uyurken ağzım açılmıyor ama.
  • yarmasimo  (23.07.11 23:57:14 ~ 23:59:54) 
bende de burunda rinit minit var ve benim de ağzımdan su akıyor uyurken iğrenç.


  • partizan  (24.07.11 00:06:34) 
Benim de dişim sızlıyor & ağırıyor. Ama ara ara, sürekli değil.
Doktora gittim çürük yok, herhangi bir problem yok dedi.
Dişlerimi ve diş etlerimi yıkatmamı önerdi ama maalesef gidemedim.
Şimdilik diş hassasiyetine karşı diş macununu deniyorum.
  • livaneli kadir  (24.07.11 00:48:11) 
evet arkadaşlar sorun ağzımdaki yaradan kaynaklanıyo sanırım ehih


  • yarmasimo  (24.07.11 02:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.