[]

Amatör Tiyatro

Selamlar,

Ömrümde hiç tiyatro eğitimi almamış biriyim. Ama çok oyun izlemişliğim var. Üniversitede son seneye başlıyorum ekimde..Geçen seneden kendime koyduğum bir hedef var bu sene için.

Amatör bir tiyatro oyunu sergilemek!

Kendim gibi hiç eğitim almamış ama istekli birkaç arkadaş bulup kadrosu kalabalık olmayan bir oyunu sergilemeye çalışmak istiyorum.

Sizce başarı ihtimalim nedir?

Bu tür bir durum için önerebileceğiniz senaryolar var mıdır?

 
yani mutlaka isin icinde olan insanlardan yardim almalisiniz, bir oyun oynamak texti alip sahnede okumak degil, disardan profesyonel bir gözün yorumu oluyor, yani elinizde bir text var evet ama o text sadece temek, oyuna göre bölüm ekleyip atlayabilir, degistirebilirsiniz ya da oynanisi tamamen degistirebilirsiniz. demek istedidigim 10-15 tiyatro tecrübesi olmayan kisi toplanip oyun oynayalim demekle olmasi bence biraz zor.


  • dampire  (23.07.11 23:22:24) 
İşte bu nedenle maksimum 4 bilemedin 5 kişilik bir senaryo arıyorum. Yardıma ihtiyacım olacağını, yardım almazsam tam anlamıyla olmayacağını biliyorum. Ama amacım, hiç yardım almadan ne kadar iyi olacağını görmek.


  • hayattan sikilan adam  (23.07.11 23:39:15) 
Yılların amatör oyuncusu olarak söylemek istediğim çok şey var da bir başlasam sonu gelmeyecek biliyorum, o yüzden sebeplerini belirtmeden yazacağım:

1- Yapamazsın. İmkanı yok. O ekip daha ilk ayında dağılır.
2- Şunu aklından çıkarma, bir oyunda ne kadar az oyuncu varsa o oyun o kadar zordur. 1. madde seni hırslandırıyorsa bari kalabalık bir oyun çıkarmaya çalış. O 4-5 kişilik oyunlar var ya... of diyorum.
3- Oyuncu güvenmediği adamı dinlemez, ona yönetmenlik yaptırmaz. Sense sıfır tecrübem var diyorsun. Kim seni niye dinlesin? Oyuncu ''e tamam abi olmuyorsa sen göster'' dediğinde ne halt edeceğin hakkında bir fikrin var mı?

İki şeye ihtiyacınız var, biri yönetmen diğeri sahne. Onları bulursanız gerisi gelir. Oyuncunun tecrübesi olmasa da iyi kötü bir şey çıkar ortaya. Ama yönetmensiz olmaz.
  • terelelli  (25.07.11 04:54:18 ~ 04:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.