[]

hangi noktalama işareti

şu cümlede (*) yerine noktalı virgül mü koyuyoruz. cevabında virgül demiş ama emin ve tatmin olamadım.

Küçük kız, dalgın (*) hatta biraz da kederli bakıyordu.


 
Bence de virgül ama sen böyle söyleyince ben de emin olamadım...


  • neosphere  (23.07.11 22:15:05) 
ben noktalı virgül koyardım.


  • a perfect lie  (23.07.11 22:15:15) 
ben koymazdım hiçbir şey.


  • jameskeenan  (23.07.11 22:20:13) 
ilk cümlede fiilimsi yok ve konacak virgül ikili anlama yol açmıyor efendim yani virgül doğrudur.


  • istanbul beyefendisi  (23.07.11 22:27:51) 
"ve" koyardım ben.


  • charlesbukowskiineksi  (23.07.11 22:40:44) 
ben iki virgül art arda olmaz diye biliyorum . evde olsam arasam bulsam keps bile gösterebilirdim ama şartlar işte nabarsın...


  • şıpıdakşıpıdakyüzenkurbağa  (23.07.11 22:43:42) 
ilk virgül gereksiz (yanlış da sayılabilir), * yerine virgül


  • mermaid  (23.07.11 23:04:33 ~ 23:05:20) 
@mermaid özneden sonra virgül konması yanlış değil.

eğer cümle "küçük kız dalgın, hatta biraz da kederli bakıyordu." şeklinde olsaydı küçük kız dalgın'ı şeker kız kendi gibi algılardık. işbunun gibi cümlelerde özneden sonra virgül kullanmalıyız.
hepsinin başında bence olduğunu düşünelim de sonradan bir yamulma durumu olmasın.
  • şıpıdakşıpıdakyüzenkurbağa  (23.07.11 23:33:30) 
@şıpıdakşıpıdakyüzenkurbağa,

öznenin karışmaması için elbette virgülün şart olduğu pek çok durum var, (çalış, baban gibi örneği meşhurdur) ama bence burada öyle bir anlam karışıklığı olmaz.
  • mermaid  (23.07.11 23:42:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.