[]

Kıbrısda Yaşamış Olan,Kıbrıslı Olan,Kıbrısı Bilirim Diyen Güzel İnsanlar

Arkadaşlar kuvvetle muhtemel ki.bu eylül ayından itibaren Yakın doğu üniversitesi diş hekimliği fakültesinde öğrenim görmeye başlayacağım.
ve kıbrıs hakkında en ufak bir fikrm yok.geçtiğimiz 2 günü forumlarda geçirdim fakat elle tutulur hiç bir veriye rastlamadım.ya da çok çelişkili verilerdi bunlar.ve bir özellikleri de birbirlerine tamamen zıt olmalarıydı.
benim sizden arzum
biliyosunuz ki üniversite lefkoşada
ev kiraları (bu çok önemli)
yurtların durumu,fiyatları
temel besin maddelerinin türkiyeye göre endeksi
alkol-sigara fiyatları
üniversite hakkında bi kaç bilgi
lefkoşa ya da kıbrıs hakkında ipuçları (alışverişi şurdan yap,şuranın yemeği güzel vs.)
bi de askeriyeden ucuza alışveriş yapılabiliyormuş sanırım.onu ne yolla yapabileceğim.
istanbul-kıbrıs uçak fiyatları.hangi firma daha uygun.
benim aklıma gelen sorular bunlar.sizin de ekleyeceğiniz bişeyler olursa minnettar kalırım.
şimdiden teşekkür ediyorum.
in eksi.we trust.

edit:bu başlık biraz üstte kalırsa kıbrısa gidecek olan,ya da gitmeyi düşünen arkadaşlar için de yararlı olur.diye düşünüyorum.
nacizane
ha bu arada tabi ki benim sorularım da daha kolay cevaplanmış olucak.
siz çakala bak la demeden ben söyliyim dedim.

saygılar.

 
ev kiraları 250(nadiren), 300, 350 isterlin civarı 400ü geçmez, geçse de tutulmaz.
yurtlarla ilgili üniversitenin sitsine bakabilirsin, benim okulum farklıydı.

alkol-sigara fiyatları türkiye'ye oranla daha ucuz. hava alanında stok yapabilirsin sigarayı. fiyat listesi beklemezsin herhalde. :)

lefkoşa'dan çok şey bekleme diyeyim :) alış veriş için üniversite servislerinin güzergahlarında büyük (neye göre, kime göre) marketler var, oralar tercih edilir genelde.

askeriyeden de alışveriş imkanı var tabi, kimlik gösterip giriliyordu. bazı günler sivilleri almıyorlardı onu kapıdan dönünce anlarsın :)

uçak biletlerini iki üç ay önceden alırsan daha ucuz oluyor, altmış liraya gidiş dönüş bileti alan arkadaşlarım vardı. şans işi birazda bu. ucuş tarihine yakın bir zamanda aldığımda en fazla 130 vermiştim, acil olmasa vermezdim :) thy ve atlasjet bavul ağırlığı konusunda daha toleranslı, pegasusla uçuşa 10 dakika kala para yatıracak yer arıyor olabilirsiniz, zaten bunda beleş fruit juice bilem yok.

2009 yılında kesin dönüş yaptım :) fiyatlar döviz kuru nedeniyle değişmiş olabilir ama mekanlar aynıdır. :)

benim aklıma gelen cevaplar bunlar. başka soru varsa mesajla ya da burdan alabilirim.
  • dibini gor  (23.07.11 19:23:41) 
çok teşekkürler.peki ydü'nün uluslararası geçerliliği.yani diploması var mı?


  • hephaistos  (23.07.11 19:30:34) 
diploma verirler bitirince :)

yök denkliğinden bahsediyorsun sanırım, bildiğim kadarıyla (dediğim gibi ben farklı okulda okudum, onun için ydü hakkında bilgim yok pek) var. mezun olduktan sonra KKTC büyükelçiliğinden bir kaç belge alıyorsun, Türkiye'de emniyetten falan bir kaç belge alıyorsun hepsini güzelce toplayıp YÖK'e götürüyorsun ya da postalıyorsun. denklik geliyor.

yine de daha detaylı bilgiyi www.yok.gov.tr burdan maille alabilirsin.
  • dibini gor  (23.07.11 19:40:04 ~ 19:40:55) 
yök denkliği tabi ki var.ösym yerleştiriyor sonuçta.
uluslararası diplomadan bahsediyorum.
dumura bağladım resmen :F "diploma verirler bitirince" süpermiş :D
  • hephaistos  (23.07.11 22:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.