[]

Vize sorunsalı

Çok değerli Galyaspor taraftarları :
size 2 adet sorum olacak.

1- Bir multiple schengen vizesi aldım. geçerliliği 2 ay. fakat duration of stay bölümünde 15 gün yazıyor. Bu bir seferde schengen ülkeleri içinde 15 gün kalabileceğim anlamına mı geliyor? Yoksa 2 ay içinde toplam kalış sürem 15 gün mü? yani benim vize 15 günlük mü?

2- Ayrıca bu vizeyle romanya'da da zaman geçirmek istiyorum. romanya'da schengen geçerli değil. acaba romanya'da 5 günden fazla kalırsam çıkışta nasıl bir problem yaşarım? Daha önce eğer siz gittiyseniz vizenize romanya damgası basıldı mı?

 
1- evet vizen 15 günlük. 2 ay boyunca istediğin kadar schengen alanına girip çıkabilirsin. ama 15 günü geçemez. diğerini bilmiyorum malesef.


  • barkopasa  (23.07.11 12:12:54) 
1- vizeniz 15 günlük, size verilen 2 ay içersinde 1 hafta gidip dönüp tekrar 1 hafta gidebilirsiniz mesela.

2- dediğiniz gibi romanyada şengen geçmiyor, bu büyükelçiliğinden ayrıca vize almanız gerektiği anlamına geliyor bence. 5 gün kalmakla ilgili bir kural bilmiyorum, ben türkiyeden 3 günlüğüne gitmiştim yine de vize almıştım (şengen üyesi ülkelerden giriş yapınca 5 gün hakkınız mı oluyor orayı tam anlayamadım). sorunsuz girebiliyorsanız çıkışınız sorun olmaz diye düşünüyorum.

not: 2 cevabım da kişisel görüşümü içermektedir, ciddi mevzu sonuçta resmi kurumlardan onay almanızı tavsiye ederim
  • paltar yuyan masin  (23.07.11 12:38:16) 
romanya'da şengen geçerli değil diyorsunuz. bu vizeyle orada da zaman geçirmek istiyorum diyorsunuz. bu size mantıklı geliyor mu?


  • quasiromantic  (23.07.11 15:41:10) 
@ quasiromantic
schengen geçerli değil ama girişlerde sorun çıkarmıyorlar. 5 güne kadar da izin var. 5 günde çıkmazsam bi sorun olur mu diye sormuştum ya neyse.

  • fayntenks  (23.07.11 22:13:11) 
eğer 5 güne kadar bir şey demediklerinden eminseniz o halde 5 günü geçirmemeniz en iyisi olur. oldu ki geçirirseniz en hafif ihtimalle çıkışta fark ettiklerinde para cezası falan yersiniz. gereksiz risk olur bence.


  • quasiromantic  (24.07.11 17:23:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.