[]

facebook like

iki arkadasim var. biri digerinin facebook'ta begendigi hemen hemen butun sayfalari onla arkadas olduktan sonra begenmis. ikisi de kadin. bir hoslanma mevzu yok yani. tanidigim kadariyla 1. sahisin 2. sahisla cok zevkleri uyusmuyor aslinda. bunun aciklamasi nedir?
not: ikisi de ben degilim. insanlarin neyi neden yaptiklarina dair dusunmeyi seviyorum.



 
her zaman her şeye derin manalar yüklemek doğru mu bilemiyorum. böyle mecralarda laf olsun diye yapılan işler çok. davet geldi veya sadece gördü diye işaretleme yapmış olabilir. misal limonda bir zirve açınca illa ki 1-2 kişi laf olsun diye işaretliyor. geleceklerinden de değil.

ikinci seçenek haklısınız. birisi birisine özeniyor ve onu takip ediyor. (bkz: stalker)
  • mea maxima culpa  (22.07.11 22:09:19) 
bence sonradan sayfaları beğenen diğerine özeniyodur, kıskanıyodur, onun gibi olmak istiyodur. hepsi ya da bunlardan biri. sağlıklı olanı ona öznenp örneğin dinlediği grupları dinleyip deneyip beğenip like demesi. eğer manyak gibi ne olduunu bil bilmeden sadece onun beğendilerinibeendiyse biraz acayip.


  • lizard queen  (22.07.11 22:10:29) 
bu kadın milleti facebookta paylaşımlarına, statüslerine insanların ilgi göstermesini isterler, yani ben senin sayfana yeterince layk bırakıyorum, seni popüler gibi gösteriyorum, rica etsem sen de aynısını bana yapabilir misin? durumu var burada. koca koca insanlar, işinde gücünde yönetici, hoca moca arkadaşlar fotoğrafımı beğensene, layklasana diyor bana.. bir de bu açıdan düşün..


  • karlmarx  (22.07.11 22:18:17) 
@karlmarx bahsettigim fotograf begenme gibi degil. 2. kisinin begendigi gruplari begenme gibi.


  • ikilem  (22.07.11 22:28:24) 
büyük ihtimal 15-20 yaş arası bahsettiğin kişi. ve kimlik, kişilik, ve bilumum özellik kaygısı ve karmaşıklığı yaşıyor. özenti demek çok basit kaçabilir.


  • cotillard  (23.07.11 12:34:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.