[]

çok karışık ses sistemi olayları

öncelikle sistemin nasıl olduğunu anlatayım.

bilgisayar hdmi kablo ile lcd tv'ye bağlı.
lcd tv'nin optik çıkışına playvision(analog hoparlörleri optiğe çeviren bir alet) decoder ile logitech x540 hoparlör bağlı.

fakat arka hoparlörlerden ses alamıyorum. ekte görüldüğü gibi hdmi otuput yapılandırmasına girdiğimde sadece stereo olarak çıkış gözüküyor. sanırım sebebi bu fakat bunun 5+1i de desteklemesi gerekmiyor mu ki? ayarları kurcaladım ettim ama çözemedim bir türlü. yok mudur bunun bir yolu? hevesim kursağımda kaldı resmen.

 
HDMI Arc diye bir muhabbet var, kavramları yanlış anlamış olabilirim baştan uyarayım. philips lcd tv aldım, dts desteği yok, dahili playerı bu ses codecini kullanan videolarda ses vermiyor. DTS sinyalini bilgisayardan HDMI üstünden alsa bile çıkışlarına iletmiyor. Televizyonunun dts vs gibi çoklu kanal sinyallerini çıkışlarına iletebildiğinden emin ol.


  • kimlanbu  (22.07.11 20:18:50) 
sorun daha basit olabilir, arka hoparlörlere giden kabloyu ön hoparlörlere tak, çalışıyor mu diye kontrol et. Kabloda da problem olabilir.


  • kimlanbu  (22.07.11 20:20:24) 
normal tv'yi açınca ses alabiliyor musun?


  • chemicalbass  (22.07.11 20:21:08) 
kablolarda sorun yok. ps3 bağlayınca gayet düzgün çalışıyor. televizyon dts destekli (panasonic l42s20e).


  • flame of feanor  (22.07.11 22:44:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.