[]

usb port dellenmesi

bilgiayarı topladığım 2007 ocaktan beri pc nin bağlantı noktalarıyla ilgili hep sorunlarım oldu.önceden sadece usb modem kullanıyordum ve bilgisayarı her açışta modemi yeniden takıp çıkarmazsam windows modemi görmüyord dert etmedim takıp çıkarmaya devam ettim ama zamanla modemi taktıgım portlar bozuldu ben de bir diğer portla devam ettim.
yaklaşık 2-3 ay önce klavye ve mouse bağlantı noktaları da bozuldu(usb değil,normal)neden oldugunu anlamadım ama mecburen usb klavye ve mouse kullanmaya başladım.

bgün itibariyle de sadece 2 usb aygıt kullanabiliyorum.modem ve mouse.klavyeyi takarsam çalışmıyor,ya da tam tersi. portlar sağlam ama yine de çalıştırmıyorlar.ben de şu an ekran klavyesi kullanıyprm.
bu sorunların kaynağı ne olabilir?usb hub alarak geçici bir çözüm düşünüyorum ama daha sonra ne yapmalıyım?
diye sormuştum bir forumda aynen kopyaladım.
usb hub da soruna çare olmadı.sorun nedendir?direk anakartı mı deiştireyim?

 
selam, anakartindaki ps2 ve usb cikislari flexible baglantilarla anakarta tutturulmus vaziyette oraya bi kontak spreyi cakarsan sorun duzelir bence. sorunun nedeni oksitlenme ve temassizlik. kontak spreyi %99 sorunu cozecektir ha diyelim olmadi o zaman sorun daha ciddi anakartin murtaza olmus olabilir. degistirmen icab eder


  • maresalx  (05.05.08 19:28:52) 
o lanet problem bende de vardı.
usb klavyeyi görmüyordu makina.
ilk açıldığında görmediğinde tekrar restart çekiyodum
formatlayıp xp kurdum düzeldi.
  • fizikopat  (06.05.08 01:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.