[]

fotoşop belge eni ve boyu

basılı işler için yapılan tasarımda birebir mi olmalı? misal bir afiş tasarlarken birimi cm seçip 150 cm x 220 cm mi yapmalıyım boyutu?




 
bak çok bilmem fotoşoku ama bilbordlarda bazen görüyorum digital karelenmeleri.
Denyolara bak ufak boyutlu tasarlamışlar diye geçiriyorum içimden.

  • benlik bu kadar  (22.07.11 13:49:11) 
evet 1 e 1 olmali. ayrica baskiya girecegi icin dokuman conurlugu 300 dpi olmali!!!


  • perkele  (22.07.11 13:51:43) 
bastıracağın yerle konuş. Örneğin dijital bastırcaksan ya 72 dpi birebir çalış ya da dpi da kafanda mantıklı oranlayarak 300dpi oranlı çalış vs. Ama bu soruyu soruyorsan matbaayla konuş önce .


  • wallcan  (22.07.11 13:52:28) 
evet


  • ben smyrna  (22.07.11 14:42:49) 
diğer arkadaşlara bir artı da ben yapayım

renk modu cmyk olmalıdır amman diyelim (:
  • SpecialisT  (22.07.11 14:54:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.