[]

makine vs mimarlık

(ben de liseli gibi yazayım şuraya)

selam romalılar. okuduğum bölümü bırakıp tekrardan sınava girdim ama an itibariyle kafalar karıştı. çevremin düşüncesini pek sallamıyorum ama ''makine yaz makine yaz 45000 trilyon dolar maaşla işe başlıyorlar.'' duymaktan gına geldi. arkadaş şu an içeride çalışan çamaşır makinesinin hangi prensiple, nasıl çalıştığı vs. gibi konular hiç ilgimi çekmiyor. sayısal derslerim çok iyidir ama zevk almıyorum pek fazla. o hesaplamaların içinde boğulmak, beynime tecavüz etmek de bana göre değil gibi geliyor. ama iş imkanlarını düşününce odtü makine çok önde. kafamı karıştıran hede de bu. size sığındım. mimarlık okusam işsiz mi kalırım? sevmediğim bir mühendislik bölümünü bırakmışken tekrardan yanlış bir tercih yapmak korkutuyor açıkçası beni. eski ergen aklımla umarsızca tercih yapabilsem keşke..


 
iş bulup bulamaman hatta süper ötesi imkanı ve piyasası olan (??) mesleklerde asgari ücrete çalışıyor olman, işsiz kalman ya da hemen iş bulman gibi durumlar seninle ilgilidir. mesele hayat boyu yapacağın mesleği severek yapmandır. para zaten gelir merak etme. mimarlık için şunu söyleyebilirim, tutkuyla bağlı değilsen okuması da icrası da işkence olabilir.
tercihine yardımcı olacaksa şunu da ekliyebiirim; mimarlık, özellikle serbest çalıştığın zaman yaratıcılığını kullanabileceğin ve manevi tatmine ulaşabileceğin bir meslek iken, makine daha çok belli prensipleri uygulayıp icra edeceğin bir mühendislik dalıdır. genellikle mezunları klima sektöründe öalışırlar. bilim mi sanat mı diye kendine sormalısın.

  • african rain  (22.07.11 12:53:37 ~ 12:56:45) 
Ben makineyi 2. sınıftayken bırakıp tekrar sınava girip mimarlığı seçtim ve hayatımda aldığım en doğru karar oldu. Bende sayısal derslerde çok iyiydim hala fizik ve geometri sorularını çözüyorum arada sırf zevkine ki mimarlık özellikle geometriyle önemli bir ilişki içinde. Mimarlık okursan, gerçekten kendini vererek, severek okursan işsiz kalmazsın. Fakat makine deki iş olanakları hiçbir zaman yok ayrıca makıneden mezun olunca daha ıyı maaşla işe başlarsın. Bende daha kolay iş bulurum daha çok kazanırım diye biraz da babamım gazıyla makine seçmiştim ki bunalımlardan bunalım beğendim gerçi bunda ankara'nın da etkisi çok. ama unutmaki mimarlık okurken de beynine tecavüz ediliyor gayet sıkıntılı bir eğitim süreci var hatta bence makine müh. daha kolaydı ama ben tobb'da okuyodum onunla alakası olabilir.


  • fifi  (22.07.11 13:01:03) 
abi böyle terci yapılmaz. makine ile mimarlık ne alaka amına koyım ya? sen hangisini istiyorsun? makien istemiyorsun belli ki, o kadar zor bölüm istemiyorsan okunmaz. hele ki odtü'de siksen o-kun-maz. ne istediğini bul, ona yönel. inşaat ilgini çekiyor mu mesela? tıp belki de? istediğini bul. iki sene ziraat müh okuyup sonra sözelde derece yapıp tasarım okuyan biri olarak söylüyorum bunu. istediğini oku.


  • sen git ben geliyorum  (22.07.11 13:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.