[]

HUKUK! TV'de bebek cinsel organi neden gosterilmiyor, suc mu?

RTUK'UN inegin memesini sansurledigini biliyoruz, cocugun cinsel organina da benzer bir sey uygulaniyor mu TV'de ?




 
çocuk olunca ne değişiyor ki? normal bir insanın cinsel organı yasak olduğu gibi çocuğun da yasak. hatta çocukların ki daha elzem. her kanalda çocuk organı gösterilmesi pedofilileri azdırıp cesaretlenmelerinden başka ne boka yarar?meraktan çok hayalkırıklığı görüyorum.


  • mayeskuel  (22.07.11 11:37:34 ~ 11:38:16) 
bu devlet hüseyin üzmez gibilerini yetiştirip üstüne bir de arkasında durduktan sonra bana çok normal geliyor.


  • koskoca devletin adi osmanli len  (22.07.11 11:39:29) 
herkesin aklina pedofili gelmis, bir benim gelmemisti bu. nasil bir zihniyetiniz var yahu, bilincaltinizda neler geciyor? denize girerken ne cocuklarin aileleri ne de etraftakiler bundan rahatsizlik duyuyorken, bu masum seyden tvdekiler neden rahatsizlik duyar anlamiyorum.

@mayeskuel, o zaman kedi ve kopege de sort giydirilsin zoofilileri azdirmamak icin, hatta tv'lerde de yer almasin hayvanlar.
  • comptrol  (22.07.11 11:56:36) 
gerci dogustan fanatik reklaminda cocuklarin cukleri alenen gosteriliyordu, sonra bir kanun mu degisti de bunlar gorunmez oldu acaba?


  • comptrol  (22.07.11 11:58:15) 
sapik misin bilader? dunyada pedofili gibi bir illet var ve cocuklari da bunlardan korumaya calisiyorlar. bi dunya cocuk istismari haberi cikiyor sen de cikip neden gosterilmiyor diyorsun. birazcik fikir yurutsen neden oldugunu anlarsin.


  • fundamental  (22.07.11 12:13:15) 
böyle bir sansürden daha normal bir şey düşünemiyorum. evet, sansürün kimisi bazen çok gereklidir, kimse kusura bakmasın. plajlardaki durum zaten normalinde de biraz farklıdır, sadece çocuklar için değil yani. hani kırk yıllık geyik vardır ya, plajda kimse bikiniyle mayoyla gezerken birbirinden utanmaz ama yolda o şekilde yürümekten çekinir gibisinden..

kaldı ki ben biraz daha ileri gidip her reklamda çocuk oyuncu oynatanları ciddi anlamda kınıyorum. esasen çocuklarla doğrudan ilgili olmayan ürünlerin reklamlarında çocuk oyuncu oynatmak hiç de etik değildir kanımca.
  • vercingetorix  (22.07.11 12:13:16) 
valla bizim bilinçaltı senden daha temiz. nitekim tv'de çocuk organı göremiyorum diye duyuru açan sensin.

deniz örneğine gelince. denizde herkes yarı çıplak geziyor ama sokakta herkes giyinik. kedi köpekle çocuğu mukaeyse edecek kadar uçmuşsun. oldu hayvanlar gibi çıplak gezip sokak ortasında çiftleşelim. çünkü onlar çıplak.
  • mayeskuel  (22.07.11 12:15:49) 
ben çok bebek pipisi gördüm tv'de. en son 15 gün kadar önce NTV'nin bir belgeselinde gördüm.


  • deeperdown  (22.07.11 12:20:25) 
@deeperdown, yabanci belgesellerde bu yonde bir kisit yok zaten, kadin vajinasi dahi kimi durumlarda gosteriliyor ve "sapik misin sen birader?" denilmiyor. ama nedense turk yapimlarda son yillarda pipi bile gosterilmiyor; cocugunun penisi ile her firsatta ovunen bireylerin oldugu bir toplumda bunun yasaklanmasi garip geliyor.

@vercingetorix, sadece deniz ornegini vermek eksik olur. komsunun, akrabanin 1-2 yaslarindaki cocugunun penisini gormuyor musun? altini degistirirlerken(hatta sen degistirirken), yikarlarken, sunnet olurken ben goruyorum ve hicbir taraf da bundan rahatsiz olmuyor. ama komsumun kendisini akrabami iccamasiri ile gormuyorum; cunku toplum ahlakina aykiri bir durum.


@mayeskuel, kedi kopekle cocugu degil ama seni mukayese etmeye baslayacagim. nasil bir mantiga sahipsin?

@fundamental, evet o kadar sapigim ki reklamlarda cocuk ariyorum ve bunu da duyuru'da ima ediyorum. senden de bu kacmamis, cok zekisin maasallah! ulkemize yakisan bir vatandassin, gogsumuzu kabarttin.


anlamayanlar icin sorumu genisleteyim, dogustan fanatik reklamlarinda bir sakinca yokken, ne oldu da basinda bir anda cocuk cinsel organi gozukmemeye basladi; hangi kanun degisti?
  • comptrol  (22.07.11 12:33:38 ~ 12:37:52) 
aklın yolu birdir sözünü hatırlayıp kullanmamaya karar vermişler diyelim o zaman, ne diyelim artık.. çocuk da bir insandır, bireydir. bu bağlamda, neden yetişkin bireylerinki gösterilmiyorsa, aynı sebepten gösterilmiyordur.

(komşunun o yaptığı da doğru bir şey midir tartışılır ayrıca. ben şahsen yapmam çok yakın akrabam değilse ortamdakiler.)
  • vercingetorix  (22.07.11 12:37:29) 
böyle bir sansürden ziyade otosansür olduğunu düşünüyorum. pedofili ile ilgili bir konferansta bu sçtan yakalanan kişilerin bilgisayarlarında, evlerinde bizim çok masumane bulduğumuz şu "popom kuru kalıyo"lu reklamların ve bir çok benzerlerinin kayıtlarının çıktığı söylenmişti. yine geçtiğimiz yıl bir uzman facebookta çocukların banyo yaparken vs çekilen masumane görüntülerini paylaşan anne babaların istemeden pedofililere uygun ortamı sağladıklarını söylemişti. kim şimdi diyebilir ki "benim listemdeki tüm arkadaşlarım oldukça sağlıklı bireylerdir, çocuğumun çıplak fotolarını paylaşabilirim, kimse o fotoları bilgisayarına indirip de diğer sapık arkadaşları ile paylaşmaz" diye. ben diyemem.


  • bitter cikolata  (22.07.11 12:41:40) 
sansür.
çocuk cinsel organının durup dururken gösterilmesi saçma olabilir tabi. pedofili diyenlere sözüm yok (saçmaladıkları için) ancak bir filmde altı değiştirilen bebeğin gösterilmemesi sansürdür (kesilmişse tabi) aktüel görüntülerde sahilde cıbıl cıbıl yüzen kumla oynayan veletlerin gösterilmemesi sansürdür.
youtube hiç bir cinsellik görüntüsüne izin vermez. ancak istediğiniz kadar vajina veya meme muayane vb videosu bulabilirsiniz. yani videonun içeriği önemlidir. önemli olmalıdır. pedofili diye sansür kabul edilemez.
pedofili kötü ise kardeşim, sokaklarda insanlar sigara içiyor ve sigara kötü, çocuklara satışı yasak. onu da yasaklayın.
eminim adana'da beni sokakta şort ile dolaşırken görüp beğenmiş bir gay vardır. (beğenilecek adamım zaten) o zaman sokaklarda erkeklerin şortla dolaşmasını da engelleyin. yasaklayın. çünkü "sapık" ilişkiye "yönlendiriyor"
hadi canım saçmalamayın. pedofiliymiş. bizim aklımız ermiyor demiyorsunuz da...
  • ben smyrna  (22.07.11 12:44:07) 
ne değişti sorusunun cevabı için bundan 15 yıl önce otobüslerde fosur fosur sigara içilebildiği ve hatta "beyfendi çocuk dumandan kusacak, söndürür müsünüz" dendiğinde ters ters bakışlarla karşılaştığınızı ve fakat şimdi şöförün dahi sigara içemediğini (ya da şöförler içiyor da olabilir bilemedim) hatırlatmak isterim. doğuştan fanatik reklamları da sağlıklı bir zihnin ürünü değildi bence.


  • bitter cikolata  (22.07.11 12:44:20) 
eger pedofiliyi onlemek icin bu reklamlara engel olunuyorsa, cocuk bezleri, sampuanlari gibi reklamlarinin hicbirinde cocuklar oynatilmasin, fotografi bile koyulmasin. cocuklarin boyunundan biraz asagisini gormek bile pedofilileri tahrik edecektir. www.tuketiciler.org

bu onlemleri yetiskinlerin hayati icin genisleterek "kadinlar kisa etek giymesin[ya da basortusuz gezmesin], cunku beni azdiriyor, tahrik oluyorum ve ona tecavuz etmek istiyorum" da diyebiliriz. ne de olsa, bu tur egilime sahip sapkinlar her toplulukta mevcuttur.

@bitter cikolata, evet o otobusteki sigara yasagi icin kanun degisti. ama bu cocuk penisi icin bir kanun degisikligi var mi, esas merak ettigim o. yani ben bir bebek bezinin reklamini yapacak isem cocugun penisini gosterdigimde basimi agritacak kanun var midir, hangisidir?
  • comptrol  (22.07.11 13:01:41 ~ 13:03:57) 
O "doğuştan fanatik" reklam serisi çıktıktan sonra sadece o reklamlar için sansür uygulandığını hatırlıyorum hayal meyal. Tam bir kanuni sansür değil ama baskı vs... ileydi yani.

Şimdi ise otosansür var. 90'lar Türkiye'sinden çok daha muhafazakarız. O zaman çok daha deneysel şeyler yaşanırken şu anda herkes diken üstünde, kimse marjinal görünmek istemiyor. Filmler, diziler her şey otosansüre maruz kalıyorlar yayıncılar tarafından. Kemal Sunal filmlerinin çoğu olması gerekenden 5-10 dakika erken bitiyor; çünkü bir çok sahnesi kesilmiş oluyor. Özellikle yayın hakları satın alınıp yayınlanmayan filmler var.

Çocuk cinsel organları da bu otosansürün kurbanları. Gerçi eskiden de pek görünmüyorlardı ekranlarda ama şimdi neredeyse hiç yok. Gerçi geçen Kanal 7'nin yayınladığı bir Kemal Sunal filmi (Çöpçüler Kralı) vardı ve çocuk pipisi görünen sahneyi kesmişler mi diye izledim, kesmemişlerdi. Heralde gözlerinden kaçmış :-)

Hayatta bazı kurallar vardır yazılı olmayan ki yazılı kurallardan çok daha güçlüdürler...
  • ataturkiye  (22.07.11 13:21:20) 
otosansür sansürün ve baskının olduğu yerde olur. spencertunick.com neden türkiyeye gelmiyor? otosansür mü?


  • ben smyrna  (22.07.11 21:49:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.