[]

çamaşır makinesi çalışmıyor (evlada anlatır gibi)

ariston marka makineye bastım çamaşırı. günlük yıkamayı ayarladım iyi güzel hoş yıkadı ama kurulamayı iyi yapmadı, köpük kaldı içinde. tekrar kurulasın diye ayarlamaya çalıştım, işler boka sardı. çeşit çeşit program denedim, açtım kapadım, öne yatırıp suyu boşaltmasını sağladım vs. şu an hangi programı seçersem seçeyim su alıyor, ışıklar normal yanık bi vaziyette bekliyor öyle.

nasıl yapacağız? bozduk mu? ne zor işmiş be.

not: kullanma klavuzunu okudum bi işe yaramadı.
not2: ariston av102

 
ilk kez bir duyuruya cevap vermeye korktum. korku filmi gibi bir olay bu.


  • mea maxima culpa  (21.07.11 22:44:57) 
garantisi bitmemişse teknik servisi arayın çamaşır makinenizin beyaz atlı prensleri onlar ancak onlar kurtarabilir.


  • cannurbey  (21.07.11 22:48:45) 
haha .. içinde su olmazsa hangi programı seçerseniz seçin elbette su alacak. çamaşır makinesi su ile çalışır haha!
durun bi bakayım kul.kıv.a haber vericem.

  • ben smyrna  (21.07.11 22:50:12) 
birinci söyleyeceğim büyük ihtimal o normal yıkamıştır. size köpüklü gibi gelmiştir.

ikincisi acaba nasıl deterjan koydunuz? fazla mı koydunuz?

teknik servis en akıllıca yol gibi. büyük ihtimal bir sorun yoktur ama burdan oturduğumuz yerden daha fazla bir şey söylemek zor.
  • mea maxima culpa  (21.07.11 22:52:33 ~ 22:53:19) 
@ben smyrna; çamaşır makinesi yarısına kadar su dolmuştu ya. her seferinde su almaktan başka bişey yapmıyor ki.

@mea maxima culpa; yok köpükler baya baya gözüküyordu dışarıdan.

herşeyi geçtim, çamaşırlarımı da vermiyor lavuk, açılmıyor kapak. durularım yoksa ben kendim.
  • tuyra  (21.07.11 22:53:00 ~ 22:54:36) 
öncelikle makinenizin kurutma fonksiyonu yok. o yüzden "kuru" çıkmasını beklemeyin.
ardından 9 numaralı programı seçin ve açma kapama düğmesinin altındaki küçük başlat tekrar başlat düğmesine basın. tabi bu arada kapağı kapalı tutun :) makine su alacak 30 dakika içinde çamaşırlarınız durulanmış olarak hazır olacak. önceden yıkarken deterjan koyduğunuzu varsaydığımdan deterjan koyun demiyorum. yoksa yine deterjanlı çıkabilir (miktarını doğru koyacağınıza inanmak isterdim ama...)
yıkama ve sıkma bittiğinde açma/kapama-kapı kilidi ışığı (program ayar düğmesinin hemen solundaki küçük ışık. açma düğmesinin sağında) yanıp sönecek. o zaman kapağı açıp çamaşırları alın ve BALKONA MANDAL İLE ASARAK KURUTUN.
  • ben smyrna  (21.07.11 22:55:14) 
açma kapama düğmesini, yani on/off düğmesi, kapattıktan 2 dakika sonra makinenin kapağı havada karada açılır.

(evlada anlatır gibi) çocuuum olmadı çek fişini onun.
  • mea maxima culpa  (21.07.11 22:56:23) 
yahu su alacak tabi. yıkamak için su lazım. durulamak için su lazım. lazım da lazım. bu makinelerin çoğu çamaşır ıslak mı değil mi falan anlamaz. sadece seçtiğiniz programın sırasını uygular. (su al yıka durula sık)


  • ben smyrna  (21.07.11 23:00:53) 
benimki bozulduğunda çamaşır makinesi ile ilgi forumlara fln bakarken şöyle bi abinin mail adresini bulmuş ve mail atmıştım. oeertugrul76ethotmail
o da üşenmeyip cevaplamıştı, bi dene istersen

  • jimicik  (21.07.11 23:04:02) 
@ben smyrna, dediklerini yaptım 2-3 defa. su alıp bekliyor öyle. hem ben su almasın demiyorum ki, alsın istediği kadar. ama kullansın o suyu, yıkasın. yıkarsa diye mandal almaya çıkacağım birazdan :O

@mea maxima culpa, yıkatamazsam 2-3 dk. bekleyip çıkarayım o zaman. eyv.
  • tuyra  (21.07.11 23:06:57) 
makinanin suyunu bosalt.


makinanin en altindaki kapagi ac, orda hortum kapak gibi falan bi sey var, orayi ac, baya bi su akacak, sonra makinan görevine devam eder.
  • keseci  (21.07.11 23:11:43) 
5-10 dk bekledikten sonra suyu boşalttı kendi kendine. sonra keseci'nin dediği kapağı açtım baktım tıkanıklık falan yok. suyu boşalttığı için bi sürü su da akmadı. sonra yine başlata bastım. su aldı bekliyor bakalım nolacak.


  • tuyra  (21.07.11 23:17:47) 
bi çalıştırtın be


  • tuyra  (21.07.11 23:36:08) 
yünlü programını seçmiş olmayasınız. yünlü programında makine suyu alır ve su sıcaklığını yavaş yavaş arttırır. bu arada tambur dönmez. çünkü soğuktan sıcağa artan su sıcaklığı yünlü giysilerin çekmesini önler. bu ısıtma süresi 15-20 dakikayı bulur.


  • ben smyrna  (22.07.11 00:13:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.