[]

şengen giriş

bu "şengeni aldıktan sonra ilk defa aldığın ülkeye giriş yapman lazım" geyiği doğru mu? şehir efsanesi mi? başına gelen var mı? direkt türkiyeden değil de başka bir ülkeden gideceğim, fransadan aldım vizeyi ve karayoluyla romanyadan macaristana gidicem. sorun çıkar mı ki? piyango mu yoksa? adamın istediği vize pasaportumda var sonuçta..

edit: merak eden varsa diye yazayım, geri çevirdi ibneler. ama macaristanda rezervasyonum ve davetim yok diye. "yarrak kafa ben onları vizeyi alırken konsolosluğa verdim zaten" dedim. "söyleyin faxlasınlar" dedi. dedim "hacı sen uçmuşsun.."

2. edit: rezervasyonumu taktım koluma da gittim, aldılar bu sefer. soruların ardı arkası gelmedi ama..

 
surat yapar, yokuş yapar, çok ipnelik ederse almaz ülkeye.

Onun doğrusu şudur:

Sen şengeni danimarkadan alıp almanyadan giriş yaparsan şengen bölgesine, vize görevlisi ipnelik çıkarır sevmez, neden böyle yaptın diye hesap sorar
  • bonjurkes  (21.07.11 22:18:35 ~ 22:19:26) 
bir dahaki vizenizi almanız sorun olabilir. fransa, babuş sen benden almışın vizeyi geçen, başkasına gitmişin ne iş diyebilir..


  • isyanim var ulaan  (21.07.11 22:25:21) 
Doğru. Şüpheli görürse ülkeye almama hakları var. Özellikle Almanya'da falan çok kıllık yapıyorlar.


  • roket adam  (21.07.11 22:36:20 ~ 22:36:45) 
o almanlar degil mi zaten turkleri onca sene somurup simdi de kopek muamelesi yapan. vizeyi nerden aldiysan ordan gir dostum kotu bir surprizle karsilasabilirsin.


  • fundamental  (21.07.11 22:49:30 ~ 22:49:53) 
geçen yıl bayramda tur ile hollandaya gitmiştik. arkadaşım vizesini, son anda karar vermemiz ve hollandanın randevu vermemesinden dolayı fransadan, tur şirketi aracılığıyla aldı. kapıda ona hiç bir sorun çıkartmadılar, içeri aldılar. ama benim girişime uzun bir hikayesi olan sebepten ötürü engel olundu. giremeyen türklerle bir gece geçirdik ve o türklerden 8 tanesi vizesini başka ülkeden alıp ilk hollandaya giriş yapmaya çalışması yüzünden reddedilmişti.

yani şehir efsanesi değil ama tamamen inceleyen görevlinin ruh haline ve düşüncesine göre değişen bir durum. risk almaya değmez.
  • vejeteryan vampir  (22.07.11 00:21:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.