[]

Lucid Dreaming

Daha önce internette bi çok yöntem gördüm.Çoğunu denedim işe yaramadı.9GAG'de böyle bi yönem gördüm ama İngilizcem yetersiz geldi.Çevirebilicek gönüllüler arıyorum.

9gag.com


 
Bu yöntem aşırı yorgun olunduğunda daha çok işe yarar.
Kollarınızı yana alıp sırtüstü yatın. Gözlerinizi kapatın. Tamamen hareketsiz kalın. Uyanık kalmalısınız. Beyniniz vücudunuza uykuya hazır olup olmadığına dair sinyaller gönderecektir. Bu sinyaller; kaşıntı, vücut pozisyonunu değiştirme isteği, göz kırpma dürtüsü ya da göz küresini hareket ettirme isteği şeklinde ortaya çıkabilir. Tüm bunları yok saymalısınız. 20-30 dakika içinde göğsünüzde bir ağırlık hissedecek hatta belki garip sesler duyacaksınız. İşte şimdi uyku felci durumundasınız. Gözlerinizi açsanız bile halüsinasyon görmeye, yani gözü açık rüya görmeye başlayacaksınız ve isteseniz de vucüdunuzu oynatamayacaksınız. Şimdi vucudunuz tamamen uykuda. Rüyada olduğunuzu da bildiğinize göre gözlerinizi kapatıp rüya görmeye başlayabilirsiniz. Bu şekilde rüyada olduğunuzun farkında olacak(zamanla ve pratikle) rüyalarınızı kontrol edebileceksiniz.

  • cashkorkmaz  (21.07.11 21:40:26) 
Uyku felci durumu halk arasında "Karabasan" olarak bilinen duruma karşılık geliyor aynı zamanda ve yorumlarda da ne kadar korkunç olabileceği falan anlatılmış; eklemek istedim.


  • cashkorkmaz  (21.07.11 21:42:24 ~ 23.08.11 23:06:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.