[]

Harmonica çalmayı öğrenmek kolay mıdır?

Merhaba.

Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan, on üç yıldır [amatör/profesyonel] tenor/alto/soprano saksofon çalan biri olarak Hohner Harmonica almak istiyorum.

Öğrenmek zor mudur? Blues Bandlere eşlik etmek için nasıl çalışmak/ne kadar çalışmak lazımdır?

Kestane kebap, acele cevap!

 
valla duyduğum gördüğüm kadarıyla biraz zormuş.. dudak büzme şeklinden tutun da dil ile yaptığınız hareketlere göre ses de değişiyormuş. kromatik mızıka ise daha zor ve çalması daha keyifli. ama saksofon çaldığınızı dikkate alırsak kendi kendinize öğrenebilirsiniz gibi geliyor bana. nette bununla ilgili aslında bi çok pdf ve video var. aramışsınızdır gerçi ama blues harmonica lessons diye aratınca google'da epey bir sonuç çıkıyor..

ben de size bir soru sorayım o zaman :) peki saksofon çalmak zor mudur? kendi kendime öğrenebilir miyim? bu iş kendi kendine olmaz diyorsanız tavsiye edebileceğiniz ücreti makul bir hoca var mı? bugüne kadar ders için kimle konuştuysam kurs fiyatları bir hayli yüksek geldi bana.. temel teknikleri bile öğrensem bana yeter, sonrasında kendimi düzenli çalışmayla geliştirebileceğimi düşünüyorum. bir de siz saksofon çalmaya kendi kendinize mi başladınız yoksa profesyonel destek aldınız mı?
  • toshiro  (21.07.11 23:28:27 ~ 23:30:30) 
Sonny Terry - Licks for Blues Harmonica bu kitapta sıfırdan anlatıyor hoca efendi harmonica calmayı. Kendine göre tablature'ı da var. ingilizcen varsa tavsiye ederim. internetten bulamazsan haberim olsun upload ederim senin için.


  • the lunatic  (21.07.11 23:51:43 ~ 23:52:17) 
@toshiro: saksofon için bana yazınız: nedensiz@gmail.com


  • ornette  (29.07.11 23:33:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.