[]

Çamaşır makinesi bozuluyomu la?

efenim malumunuz çamaşır makinesinin rezistansı hemen kireçleniyor. bunu önlemek için zamanında 40 lira verip manyetik kireç önleyici bi aparat aldık moral fm vasıtasıyla (ne kadar işe yarıyor bilemiyorum tabi)...şimdi ben çamaşırları 60°C de yıkarken farkettim bu makine ana yıkamadan ortalama 30dk sonra ısınıyor (yani 60° lik ısıya-el değmicek ısıya 30 dakkada geliyor) ve 40° de yıkadığımda ise cam kapağına dokunduğumda hoşaf suyu gibi yani hiç öyle 40° gibi değil. acep rezistansı kireçlenmişmi bunun yoksa normalmi?

not: yıkamayı 1,5 saatte yapıyor ve bunun 1 saati ana yıkama yani yarısında ısınıyor. 60 derecede gecikmelide olsa hissedilen dereceye ulaşılıyor, fakat 40 derecede hiç ulaşmıyor. garantisi bitti. marka arçelik. (elektronik aksanı-beyin kartı mı ne deniyor- 1 kez değişti. nadir olarak kafayı yediği oluyor.)


 
o cam baya kalın aslında panpa.


  • bryan fury  (21.07.11 19:10:56) 
resistans nerde nasıl kiraçleniyor??? senelerdir bizde böyle bir şey olmadı. kaç kere de makine bozuldu tamirci çağırdık. tamirci tv reklamlarındaki kireçlenen resistansların masal olduğunu, kireç yumuşatıcı falan filan gibi ek maddelere gerek olmadığını söyledi. bırakın öyle ekonomik olmayan araç-gereç ve deterjanları.

60 derece ile en son anneannem yıkamıştı çamaşır herhalde rahmetli. artık yeni deterjanlarla hiç gerek yok buna. 40 derece yeterli. çamaşırlar gereksiz yere yıpranıyor.
  • mea maxima culpa  (21.07.11 19:15:58) 
kireçlenme hikayesi yıllardır söylenen yalan. biz hesap ettik. on senede bozulan bir çamaşır makinasına yeni bir çamaşır makinası alacak kadar kireç önleyici alıyorsunuz. neyse çamaşırlar zaten 2 saat gibi sıkmayla biter. bizdeki çamaşır makinası 2 buçuk saatte bitiriyor. bunun bir buçuk saati yıkama zaten. sonrası durulama ve sıkma.


  • inanmazsan inanma  (21.07.11 20:22:32) 
yıllarca 'sudaki kireç birikmiş hortumu çatlatmış' masalıyla uyutulduk ey halkım


  • werderweremem  (22.07.11 02:04:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.