[]

kilo verirken bol su içme hadisesi

bol su içmeyle ilgili:

"gunluk su tuketimi zayiflamak isteyen insanlari icin yaklasik 3 litredir. her yarim litre basina yarim cay kasigi tuz yalamalisiniz. bunun nedeni diyet yaparken vucudun suyu tutmasini saglamaktir. eger tuz almazsaniz icdiginiz su yarim saat icinde vucudu idrar olarak terk edecektir."

tuz olayını ilk defa duydum. bilgisi olan olumlu/olumsuz teyit edebilir mi?

 
isim yapmak isteyen birinin uydurduğu marjinal bir öğüt gibi duruyor. 3 litre su içcen. 1 kaşık tuz yalıycan neymiş çişin gelmeyecekmiş.

kafası çalışan, işinin ehli bir diyetisyen böyle komik örnekler vermek yerine daha aklı selim çözümler bulabilir.
  • mayeskuel  (21.07.11 17:56:45) 
bir kere o tuz miktarı çok fazla diye düşünüyorum. 3 litrede 3çay kaşığı tuz demek ki bu çok fazla. ayrıca vücudun su tutması ödemdir. ve ödem zaten istenen bişey değildir. açıkçası bana çok yanlış gelen bir bilgi bu yazılanlar.


  • eli eli lema sevaktani  (21.07.11 18:00:00) 
benim bildiği normalı 2-2.5 litredir.


  • you are my lethe  (21.07.11 18:33:48) 
bir sürü doktor "yiyeceklerin içinde yeterli miktarda tuz var ekstra tuz almayın zararlı" diyorken bana saçma geldi.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (21.07.11 19:23:35) 
60 kilo bi insan 2 litre 90 kilo olan 3 litre içmeliymiş, ama tabi bu rakamlar normal şartlar yani terlediğin spor yaptığın zaman su ihtiyacın daha da artar.


  • semson  (21.07.11 23:11:05) 
kanın hipotonik ve ya hipertonik olmasıyla ilgili birşey o. hipoyla hiper toniğin hangisi olduğunu hatırlamıyorum tam ama kısaca özet geçeyim.
şimdi çok su içince kandaki tuz oranı düşüyor, ama dokularda sabit, fakat dokudaki tuz kana, kandaki su da dokuya geçmeye eğilimli oluyor. kandaki su dokuya geçince orada kalıyor, yani eli eli nin kastettiği ödem oluşuyor, vücutta bulunması gereken tuz da idrarla atılıyor. o yüzden bol su içip tuzu kesmemek gerekiyor. ama tuz miktarının ne kadar olması gerektiği hakkında bir fikrim yok.

  • goldentitan  (25.07.11 19:49:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.