[]

Okan Üni - Bilgi Üni okuyan tanıdığı olan ? ( evet tercih )(özel üni)

hey uzaylılar merhabalar

bu üniversitelerle ilgili bilginiz var mı ? eğitim iyimidir, özel sektörün üniversitelere bakış açısı, içerideki öğrenciler nasıldır , %100 burslularının puanları düşük çünkü kuşku yarattı :)

edit: atıyorum mimarlık 333bin ve mimarlık tam burs 40bin , aynı sınıftamı ders işler ?

edit2:belli bi düzeye gelmiş koç-sabancı vs gibi özeller dışında yaklaşık puanlı bi bölüm olsa devlet mi özel mi tercih edilmeli (Burslu)

 
Okan ile Bilgi kalite açısından çok farklı okullardır. Bölümünüze göre değerlendirme yapmak lazım. Bilginin mimarlık ile ekonomi bölümleri arasında da büyük bi kalite farkı var çünkü.


  • otonomo  (21.07.11 03:30:44) 
kiyaslamaya bile degmez,kesinlikle bilgi diyorum.kadrosuna bakman yeterli.hangi bolum istiyorsun bu arada?


  • atanury  (21.07.11 03:40:51) 
okan üniversitesi cemaat üniversitesidir.
bilgiye git eğer bu ikisi arasında kaldıysan.

  • düşünüyorum öyleyse vurun  (21.07.11 03:41:44) 
bilgi mühendislik-mimarlık olursa olur , ama şu aynı puanlarda devlet üniversitesimi yoksa aynı puanlarda bilgiyimi seçmek mantıklıdır ?


  • utkucbkc  (21.07.11 03:43:53) 
Bilgi de sosyal bilimlerde belli bir düzeye gelmiş bir okuldur. Ama mühendislik/mimarlık fakülteleri yeni açıldı. Dolayısıyla bu fakültelerde henüz adam gibi öğretim kadrosu hatta ders programı olmadığı için tavsiye etmem. (Mimarlık belki güzel sanatlar fakültesi ve mimari tasarım yüksek lisansı programının varlığından dolayı olabilir ama mühendisliği tavsiye etmem.)

Mühendislik okuyacaksan istediğin bölümün programını, akademisyenlerinin kalitesini, laboratuar imkanlarını vs. incelemeni öneririm.
  • otonomo  (21.07.11 03:54:07) 
Burslular ve burslu olmayanlar aynı sınıfta eğitim görüyorlar elbette.

bilgi mühendislik-mimarlık olursa olur , ama şu aynı puanlarda devlet üniversitesimi yoksa aynı puanlarda bilgiyimi seçmek mantıklıdır ?

sorunu ise anlamadım. Eğer puanın itü, yıldız yada mimar sinana (istanbul ve mimarlık için konuşuyorum) yetiyorsa. Devleti tercih etmelisin. yani en azından ben öyle yapardım.
  • fifi  (21.07.11 04:03:38) 
mimar sinan oluyo diğerlerini hiç düşünme derim


  • mushtopus  (21.07.11 04:59:29) 
yalniz eger mimarlik okumak istiyorsan odtu'den daha cok memnun kalirsin gibime geliyor eger tutarsa. yok o olmuyorsa mimar sinan bence de.

bolum bazinda degil de genel olarak devlet vs. ozel dersen, devlete gitme derim ben. devlet universitesinde garip bir burokratik hava oluyor, insan boguluyor resmen. hayata kusturuyorlar. tabi simdi okudugum bolumun kadrosu eger bir devlet universitesinde olsaydi oraya giderdim, o ayri. :)
  • sendelemeden  (21.07.11 06:41:34) 
İki universitede ortalamanin ustunde ozel okullardir. Okan ne cemaattir ne de apartman universitesi. İki universitede de bolumune gore degismekle birlikte cok kaliteli hocalar vardir. Basip parayi proflari getirirler. Puanin yetiyorsa bilgi derim ben.


  • durdenist  (21.07.11 09:17:24) 
Okan Üniversitesi'nin adı sorunlu. "Okan okan çok kokan" tekerlemesi çıkmıyor aklımdan.
Ama Bilgi başkadır. Bilgi'den mezun olunca Bilgi'li olursun.

  • michael_knight  (21.07.11 10:47:11) 
bilgi'nin mimarlık bölümüyle ilişkisi çok eskiye dayanıyor. daha ortada hiçbir şey yokken mimarlıkla ilgili akademik projeler yapıyorlardı. sonra yüksek lisansı açtılar. en son da bölümü. ki öğrencileri falan da ödül aldı sanırım yakın zamanda uluslararası bir projede. ha unutmamak gerek ki santral istanbul kampüsünün mimarisi de ödüllü. bunun dışında genel olarak da bilgi'yle okan kıyas kabul etmez. bilgi derim. gerçi bilgi de çok bozdu diyorlar, bilemiyorum.

bu arada mimar sinan, boğaziçi, odtü, itü, galatasaray, ankara söz konusu değilse ve hele ki sosyal bilimler söz konusuysa özellerin adı sanı duyulmuş olanları (örneğimizde bilgi) çok daha iyidir. hele ki istanbul çok bozdu. bozdu bozdu bozdu, bir ara bozmaz der gibi oldu, gene bozdu.
  • microfiction  (21.07.11 19:15:21 ~ 19:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.