[]

Game of Thrones

Bunun kitabını almaya karar verdim ama piyasada 2 farklı versiyonu var biri arkabahçenin 2 kitaplık olanı , diğeri ise epsilonun diziden sonra basıldığı belli olan yeni kitabı. Sorum şu olacak, hangisini önerirsiniz? Çeviri bakımından felan hangisi daha iyidir?




 
bir fikrim yok ama, genelde filmden önce çıkmış versiyonlar daha orijinal olur...


  • nucleon  (21.07.11 00:15:26) 
@nucleon laf söyledi bal kabağı, ne alakası var dizi öncesi sonrası, aynı kaynaktan çevirior sonuçta, diziye bakığ yeniden yazmıyorlar..

çeviri kalitesinden bağımsız olarak ben tek kitabı 2ye bölüp birer kitap parasına satan zihniyettense tek cilt olarak doğru düzgün basan kitabevininkini alırdım.
  • cinna monster  (21.07.11 00:30:32) 
arkabahçeden şaşma derim karar senin. arkabahçeden aldığım kitaplardan genelde memnun kalmışımdır. çeviri üslubu, doğruluğu vs.


  • auzril  (21.07.11 00:36:05) 
@cinna monster ;

görselleştirilen bazı kitapların sonraki basımları, sinematik edition olabilip, eğer dizi-film kitaptan bazı değişiklikler yapılarak çevirilimiş ise, onlarda o şekilde- film-dizi versiyonuna uygun olarak basılabilmekte...
  • nucleon  (21.07.11 00:37:28) 
2 cilt olanın çevirisi berbat. yeni çıkan da 30 lira. siz karar verin...


  • boo ya moon  (21.07.11 01:45:40) 
arkabahce cok kotu yahu resmen kitaptan soğuttu beni o kadar saçma çevrilmişki.. cumleler anlamsız.. hatta öyle bi cumle wardıki metrobuste kahkaha attırmıştı bana denli çok hatası war


  • eja  (21.07.11 08:29:14) 
epsilondan çıkanı aldım ben kitapyurdunda 24 tl civarı...çeviri konusunda bişi söliyemicem okumadım çünkü


  • yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin  (21.07.11 11:35:23) 
arkabahçe'den çıkanlar bende mevcut, çeviri şukela, epsilon nasıldır bilemiyorum.


  • asq me  (21.07.11 14:42:53) 
diziyi dün ben de bitirdim, çok fenaymış gerçekten, kitabını alabilme ihtimalim doğru, okuoku da epsilon 18tl galiba ama, bu duyurudan çıkan sonuç nedir ?


  • nucleon  (24.07.11 13:09:44) 
epsilon yayınlarından çıkanı aldım 28 tl'ya.

gayet memnunum güzel çevrilmiş, sanırım ilk 2 kitabı tek kitap haline getirmişler. dizinin bittiği kısımda bitiyor kitap.

bence okunmalı, hem sarıyor hem de dizide fark edemedeğin ve göremeyeceğin bir çok ayrıntıyı görebiliyorsun.
  • latios  (24.07.11 13:33:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.