[]

Askerlik şubesi Türkçesi'nden anlayan beri gelsin

Selam,

Uzatmalı da olsa bir yüksek lisans programında okuyorum. Hatta adını vereyim: Marmara Üni. Ben öğrenci işlerindeki arkadaşlara tecil için gerekli dokümanları verdim. Onlar da 2013'e kadar tecil ettirdik dediler daha sonra.


Ama bugün eve bir kağıt gelmiş üni.den. "Sevk tehir işleminin yapılmama sebebi: dört yıldan fazla sürekli eğitim kurumundan mezun olduğundan"

Yazıyor. Bu ne? Benim askerliğim niye tecil olmadı?

 
okulun askerlik şubesine öğrenciliğinin devam ettiğine dair belge yollamamış olabilir... elden teslim etmen gerekebilir.


  • otopsicocugu  (20.07.11 21:55:16) 
eldeki veriler az oldugunda tahmin yurutelim.

1. evraklar karismis olabilir.
2. sure uzadigi icin yeniden lisans okuyor zannedilmis olabilirsiniz. askerlik yapmadan arka arkaya 2 tane lisans okuyamazsiniz (orgun egitimi kastediyorum).
3. yas siniri doldurmus olabilirsiniz.

ayrica evrark size zaten universiteden gelmis yani okulun askerlik subesine yazdigi dilekceye cevaben gonderilmis. okulun belge gondermememis olmasi ihtimali dusuk. sadece isim karisikligi falan olmus olma ihtimali var.
  • helenart  (20.07.11 22:31:23) 
öğrenci durumunu gösteren, bak öğrenci belgesi değil, sekreterliğe söylersen anlarlar, alıp şubeye git. şubelerden korkmayın hemen sizi postalayıp yaka paça askere almazlar. memurlar görünce öğrenci durumu belgeni işlemlerini halleder, anlamadııysan da şube başkanı komutana git. bir çayını iç.


  • aboutablank  (20.07.11 23:25:05) 
5 yıllık fakülte mezunuysan ondan olmuştur. 5 yıllık mezunlara yükseklisans tecili vermiyorlar


  • intihar etsem de kendime gelsem  (21.07.11 11:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.