[]

Ispanya Ogrenci Vizesi

birkac basit sorum var;

1)en onemli sorum bu; bugun saglik ocagindan rapor aldim.raporda "2005 uluslararasi saglik tuzugundeki hastaliklari tasimamaktadir" ve "yurtdisinda cikip egitim gormesinde bir sakinca yoktur" cumleleri ingilizce olarak geciyor.ancak sadece bu cumleler ingilizce mesela name;x yazmiyor isim;x yaziyor sorun olur mu?

2)maddi durumumu belgelemek icin annemin hesap cuzdanini ve oglumun masraflarini karsilayacagim yazdigi ingilizce kagidi goturecegim.yeterli mi?(vadeli fonda sikinti olabilir diyorlar bu arada dogru olabilir mi?)

3-)kendi okulumdan gonderim belgem yok ve ogrenci belgemi faksla istedigim icin islak imza degil sikinti olur mu?

4-)cok zorluyorlar mi yoksa genelde anlayislilar mi?cuma gunu konsolosluga gitmeyi planliyorum ardindan sehirdisina cikacagim haliyle sorun cikar diye biraz stresliyim,mazur gorun.

5-)bunlarin disinda tavsiyeleriniz veya paylasabileceginiz deneyimleriniz varsa az da olsa yazarsaniz sevinirim.

simdiden tesekkurler.

 
1- olmaz.

2- muhtemelen yeterli.

3- muhtemelen olmaz.

4- öyle iki saat görüşmüyorsunuz zaten, bankodan alınıyor evraklarınız, bakılıyor tamam mı diye, eksikse tamamla gel diyorlar, değilse alınıyor belgeler ve pasaportu alacağınız gün ve saati belirten bir kağıt veriliyor - hepsi bu. öyle görüşme, sorgu, sual yok.

5- sabah saat 8'den önce kapıda olun, sürekli kafanızı her yere sokmaya çalışın, saat 8 olmadan bir isim listesi yapıyorlar, sonra o liste üzerinden adam çağırıyorlar. ama bu bile o gün değişebilir, her gün yeni bir uygulama görüyordum ben orada. yine de 8'den evvel kapıda olup, uyanık olmakta birçok fayda var - en azından işinizin erken bitmesi için.

internette konsolosluk sitesinde yazdıklarına pek itibar etmeyin, aslen konsolosluk kapısında hangi tür vize için hangi belgeleri istediklerini yazdıkları bir kağıt var. asıl geçerli olan o kağıt ve internette ben bir kopyasına rastlamadım. dolayısıyla gittiğinizde ilkin elinizdeki belgelerle oradaki belge listesini karşılaştırın, eksik varsa tamamlayın.
  • demcan  (20.07.11 21:43:34 ~ 21:51:31) 
1. saglik ocagindan rapor kismi bana cok garip geldi. ispanya'dan iki defa ogrenci vizesi aldim. ikisinde de tam tesekkullu hastane raporu, tercumesi, noter onayi ve apostil istendi. ama siz saglik ocagi konusunda eminseniz kafanizi karistirmayayim.

2. maddi durumu belgelemek icin elinizde ne var ne yok dokmek "bunlar yeterli midir?" diye sormaktan iyidir. annenizin/babanizin butun gelirlerini belgelemenizde fayda var. eviniz varsa tapusu, kira geliriniz varsa onun belgesi, anne-babaniz calisiyorsa bordrolari, emeklilerse emekli maaslarini aldiklari kurumdan yazi gibi pek cok sekilde elinize gecen parayi belgelemek ogrenci vizesi almanizi kolaylastirir. Ispanya'nin vize vermemesinin en buyuk nedenlerinden biri maddi yetersizliktir unutmayin (hala Ispanya'da yasiyorum, o yuzden bu mevzulara fazlaca aliskinim, bu konuda beni dinleyin).

3. kabul belgesinin ciktisi olmasi bile yeterli. zaten onlar okulu arayip teyit edecekler durumunuzu.

4. belgeniz eksikse zorlarlar, bir onceki cevaptaki gibi mulakat falan yok. belgeleri alip isine yarayanlari secerler, yaramayanlari geri verirler, eksik varsa kabul etmezler. eksik var mi yok mu konusunda bir Turkiye klasigi olan "en iyisini guvenlik gorevlisi bilir, gidince ona sorun".

5. Hangi sehirden basvuracaksiniz bilmiyorum ama eger ki Ankara'dan basvuracaksiniz o kadar da erken gitmenize gerek yok. Ankara'da sira genelde kisa oluyor ve islemler cabuk bitiyor. Konsolosluk 9.30'da aciliyor, insanlar genelde 8 - 8.30 arasi gelmeye basliyorlar. Ogrenci vizesi icin istenen adli sicil kaydi, saglik raporu gibi seylerin yeminli tercumesi, noter onayi ve apostili olmasi gerektigini unutmayin.
Bir onceki cevapta denildigi gibi internet sitesine guvenmeyin. Guvenin ama soyle... Ingilizce kisimda yazanlar, Turkce'de yazmiyor olabiliyor, hatta Ispanyolca kisimda yazan bazi belgeler iki tarafta da olmayabiliyor. Ingilizce ve Ispanyolca biliyorsaniz, iki listeyi de guzelce bir tarayin, eksiginiz var mi bakin.

edit: yaninizda her belgenin fotokopisini bulundurun. kesin isterler.
  • luin 41  (20.07.11 21:59:00 ~ 22:27:46) 
bu ingilizce dediğiniz şeyleri notere bağlı bi tercümanın kaşesiyle onaylatmadıysanız sıkıntı olabilir, ihmal etmeyin derim.


  • byzgms  (20.07.11 22:54:01) 
bu arada sormayi unuttum tabi, 90 gunden fazla mi kalacaksiniz? oyleyse hastaneden saglik raporunuz yoksa elcilige kadar yorulmayin bile.


  • luin 41  (20.07.11 22:59:29) 
eyvah,ben saglik ocagindan aldim.doktor sonuc olarak diyerek ona gittim eger zaten kaymakamlik lahey damgasini basmassa sikinti var onun disinda sorun olur mu ki?


  • atanury  (21.07.11 02:34:35) 
simdi oncelikle sorun su: 90 gunden fazla mi kalacaksiniz?

Bu bahsettiklerimiz 90 gunden fazla kalislar icin gecerli cunku. Kisa sureli vizenin proseduru farkli. Zaten sanirim onda saglik raporu bile gerekmiyor.

90 gunu asan kalislarda sadece saglik raporunun degil, adli sicil kaydinin da yeminli tercuman tarafindan ingilizce veya ispanyolca'ya cevrilmesi, noter tarafindan onaylanmasi ve apostil bastirilmasi gerekiyor. zaten apostil noter onayi ve tercume olmadan basilmiyor.

ve dedigim gibi saglik raporunun bu kosullarda tam tesekkullu bir hastaneden alinmasi gerekiyor. herhangi bir doktor deyip saglik ocagindan alamazsiniz yani.
  • luin 41  (21.07.11 10:20:38 ~ 10:30:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.