[]

domuz eti

domuz eti neden islam dinince yasak? mantık çerçevesinden bakınca malum domuz eti yağlı bir yapıya sahip bununla beraber o dönemde malum buzdolabı gibi bir aletin olmadığını biliyoruz. ayrıyetten domuz etinin sıcak bir ortamda bakteri vs insana zararlı bir yapıyı bünyesinde oluşturduğunu biliyoruz. o dönemdeki mevcut müslüman çevreyi korumak için yasaklanmış olmasın?




 
imtihan için.

***

domuz yiyince ölmüyorsun sonuçta. önemli olan, müslümanın, domuzu "yasak" olduğu için yememesi.
  • b00x  (20.07.11 02:18:10 ~ 02:22:10) 
domuz eti yağlı, çok ahım şahım bi et değil (yedim), iyi pişirmezsen tenya vs olma olayı normal ete göre daha fazla imiş (uydurmuş olabilirim), en önemlisi ise kendi pisliğini yiyen hayvan muhabbeti. Tek tırnak vs muhabbetinden de faul oluyor mu bilmiyorum.

Bacon'ın yeri ayrı tabi
  • bonjurkes  (20.07.11 02:20:17) 
eski musevilikten gelen bir gelenek diye biliyorum ben sanki.


  • serabetan  (20.07.11 02:27:15) 
Neredeyse tüm hayvanlar kendi pisliğiyle oynar yer. Domuzun bu kadar aşağılanmasını anlamıyorum ben. Eşini kıskanmama olayı ise duyduğum en gülünç şey. Sağlık sebeplerinden yasaklamıştır Muhammed ki en mantıklısı bu, ya da domuz satan rakibi vardır malum adam tüccar onun işini çalmak istemiştir? Nasıl teori?


  • vexations  (20.07.11 02:31:44) 
işin "kutsal" boyutunu bir kenara bırakıp düşünürsek sağlıksız - yeteri kadar temizlenemiyor olması mantıklı bir sebep olabilir o anın şartlarına göre. Şu an için sanmıyorum tabii. Ha ben de tadına baktım, lezzetli değil, leş gibi yağlı ve çok ağır kokuyor cidden, yani bir dana eti varken cidden gereksiz. Diğer yandan etin 40 lira olduğu bir coğrafyada biraz daha sağlıklı yetişmemize yardımcı olabilirdi diye düşünüyorum.


  • roket adam  (20.07.11 02:33:53) 
Allahın kutsal dinlerinde haramlar şartlara göre tek bi kanı üzerine kurulur: insan sağlığını korumak. zaten islami yaşayışta insanlarn kaliteli,sağlıklı ve düzgün yaşaması için emredilmiştir.

yani özet olarak zararlı bir et türü ondan. eti yağlı ve parazit yuvası çöp öğütücü bir hayvan. bağırsak uzunluğu kısa olduğundan parazitleri temizleyemiyor ve haliyle etine sirayet ediyor bu durum. (ayrıca içindeki bazı parazitler pişirsende ölmüyor diye biliyorum ama bundan emin değilim)

edit: bir belgeselde domuz çifliği kesim bölümünde çalışanların hepsinin tırnakları enfeksiyon kapmıştı.
  • neysene  (20.07.11 02:41:45 ~ 02:43:38) 
Religious restrictions on the consumption of pork are a tradition in the Ancient Near East. Swine were prohibited in ancient Syria[1] and Phoenicia,[2] and the pig and its flesh represented a taboo observed, Strabo noted, at Comana in Pontus[3] A lost poem of Hermesianax, reported centuries later by the traveller Pausanias, reported an etiological myth of Attis destroyed by a supernatural boar to account for the fact that "in consequence of these events the Galatians who inhabit Pessinous do not touch pork.[4]

en.wikipedia.org
  • serabetan  (20.07.11 03:05:34) 
@yabani haşhaş...zaten dinler birbirinin devamı şeklindedir. musevilikte haram olan şeyler islamiyetede geçmiştir hristiyanlıktada vardır ve dinler tüm dünya için gönderilir yani nası olsa suudi arabistanda yok diye domuz eti haramdır demiycekmi? rusyadaki avrupadaki adam içinde vardır bu dinler. ayrıca islamiyette kurand geçen yada geçmeyen peygamberlerin hepsi arabistana gelmiş değildir ki? yada afrikaya? anadoluda var dünya üzerindeki başka yerlerde...geniş düşünmek lazım


  • neysene  (20.07.11 03:22:10) 
@yabani hashas...eskiye dayanabilir neden olmasın? ilk insan hz. Adem a.s. den museviliğe kadar birsürü peygamber gönderilmiş o sıra domuz yiyen bi kavme denk gelmiş bi peygambere Allah vahiy gönderip "domuz eti yemeyin" demiş olabilir.

geniş düşün derken karşıdan bak demedim önünü arkasınıda hesaba kat dedim. düşünce mantığın budur bişey diyemem ama insan arkasında bişeyler arıyarak araştırırsa görmek istediği dışında bişey göremez
  • neysene  (20.07.11 03:43:00) 
@yabani hashas..evet inançlıyım ve merak etme inançsız arkadaşlarımda var yabancı değilim bu duruma yani :) inançsızlıpının mantıksızlığından değilde bilmiyorum belkide yanlış bir kannaat getirdim ama "insanlar cevabını bilmedikleri/veremdikleri şeylere inanıyorlar" mantığıyla cevap verdiğinizi tahmin ediyorum. cevaplrı var problem yok. bence herkes bilmediği ve yaşamadığı hayatlar hakkında kesin hükümlere varmamalı biyerde bişey görüpte. bunu demek istedim sadece


  • neysene  (20.07.11 04:02:27) 
sebebı yok, yasak sadece


  • bryan fury  (20.07.11 06:19:39) 
Nedeni yok. At esek de yasak. Oyunun kurallarini belirleyen tanri bazi yasaklar koymus ve bunlar uzerinden sinavi gerceklestiriyor. Saglik falan kismini gecin. Sigaranin haram olmadan domuz etinin haram olmasi gibi. Dindeki her kurali mantikli bi gerekceye oturtma cabasindan kurtulmak lazim. 40 derece sicakta oruc tutmanin da saglikli bi yani yok veya gece yarisi sahura kalkip sonra dolu mideyle yatmanin. Onemli olan kurallari oldugu gibi kabullenip cok mantikli gerekceler bulmaya calismaktan kurtulmak.


  • durdenist  (20.07.11 10:19:39) 
Keywords:
Domuz
Donuz
Kiskanclik
Swinger

Neyse inanmayin boyle seylere
Muhammed sevmemis,olabilir
  • benlik bu kadar  (20.07.11 10:23:35) 
@yabani hashas " bazi yasaklar, bugun butun boyutlariyla anlasilmayabilir diyorlar." doğrudur var bunlar, ama bulunan şeylerde var. ondan dolayı cevap veriyorum. ve senin tutumunu bilemem ama bazı kişiler haklı gerekçelere bağlamaya çalışmayın saçma işte dedikleri için diyorum aslında.

@kenar islamiyet evrenseldir nedeni yukarıdaki yazılarımda


@durdenist 40 derecede oruç tutmak aslında kişisel bağlamdır. yani öküz gibi yemiş mideyi kazan yapmışsan tabi tutamazsın. hadisler vardır "sofradan tam doymadan kalkınız" diye adam uymuyo tabi bunlara ondan sonra orucu nası tutcam. hem zaten sağlığa bir zararı olursa tutmama gibi bi seçeneğin var. kışın tutarsın kaza babında. hiç tutamıyorsanda gün sayın kadar fakir doyuruyorsun.

edit: www.uzmanportal.com
  • neysene  (20.07.11 13:30:21 ~ 13:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.