[]

izmirliler, arkeoloji/tarihçiler

soru şudur: eskiden izmirde belki yüz yıl önce belki iki yüz yıl önce bornovaya kadar deniz geliyor muydu? hani bugünkü güzelyalı sahili falan doldurulmuş, sonradan evler yapılmış ya, böyle mi? yoksa bornova bir bataklık (ki bu da eskiden çay/deniz suyunun varlığını gösterir) gibi miymiş? ya da hiç olmadı şöle deyin alsancak limandan bi yüz metre içeri kadar deniz geliyormuş bornova hiç deniz görmemiş. soru anlaşılır olmadı galiba ama siz zeki insanlarsınız, size güveniyorum.


not: cevapların çook hayati önemi vardır! kaynak da verirseniz süper olur, tadından yenmez. teşekkürler.

 
en.wikipedia.orgİzmir#History

kısmında;

The 2004 discovery of Yeşilova Höyük and the neighboring Yassıtepe, situated in the small delta of Meles River, now the plain of Bornova, reset the starting date of the city's past further back than was previously thought. The findings of the two seasons of excavations carried out in the Yeşilova Höyük by a team of archaeologists from İzmir's Ege University indicate three levels, two of which are prehistoric. Level 2 bears traces of early to mid-Chalcolithic, and Level 3 of Neolithic settlements. These two levels would have been inhabited by the indigenous peoples of İzmir, very roughly, between 7th millennium BC to 4th millennium BC. With the seashore drawing away in time, the site was later used as a cemetery.

diyor. Yani yaklaşık olarak; Yeşilova ile Yassıtepe zamanında bir deltaymış, şimdi geniş düzlük olmuş, daha aşağıda da M.Ö. 4000 yılından itibaren deniz sınırının Bornova'dan çekildiğini yazıyor.
  • 3 atli 7 katli  (20.07.11 00:46:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.