[]

Gamepad karşılaştırması - Siz hangisini tercih ederdiniz

Gamepad almayı düşünüyorum ama 3 model arasında kaldım. Özelliklerini ve bana göre artılarını yazıyorum. Siz de birini tercih ederseniz çok şahane olurdu.
Öncelikle şunu söyleyeyim: Pc ve Ps2 sahibiyim.

Logitech Cordless Rumblepad 2
+ Logitech olması. Elimde bir sürü logi ürünü var ve hepsi gerçekten iyi. Bunun da iyi olduğuna şüphe yok.
+ Kablosuz olması
+ Henüz bir adet bile kötü yorum almış olduğunu görmemem.
- Sadece Pc uyumlu.
- Şu an, gamepad destekleyen birçok oyun, xbox kontrol cihazına göre ayar çektirdiğinden, en başta onu ayarlamak gibi bir derdi var.

Microsoft Wired Black Gamepad
+ Klasik microsoft Gamepad'i. Hiç kullanmadım ama eminim kalitelidir. Sonuçta hayvan gibi kullanıcısı var.
+ Xbox360'ta da kullanılabiliyor. (Aslında direkt xbox gamepad'i ve pc'de de kullanılabiliyor demem daha mantıklı olur sanırım) Fakat Xbox sahibi değilim ve yakın zamanda da olmam herhalde.

Saitek Cyborg V.3 Rumble Pad
+ Pc/Ps2/Ps3 uyumlu. Elimde pc ve ps2 olmasının yanı sıra, yeni nesil bir konsol alırsam, ilk aldığım ps3 olur sanırım.
+ Sol analog ile yön tuşlarının yeri değiştirilebiliyor. Yani 2 saniyede çıkarıp takabiliyorsun o kısmı. Bu da hem Ps, hem de xbox gamepad'i gibi kullanmaya olanak sağlıyor
-Saitek ürünü kullanmadım ama okuduklarıma göre bir Logitech, Microsoft ya da Sony gamepadleri kadar ergonomik değil. Dayanıklılığı hakkında da pek bir fikrim yok.

Budur.
Teşekkürler.

Edit: Fiyatları hemen hemen aynı. Bu yüzden o kısmı pas geçiyorum.

 
Logitech panpa.


  • durdenist  (19.07.11 14:43:10) 
ben yaklaşık 3 sene kadar önce rumblepad 2 aldım. o zamanlar yeni yeni bu games for windows geyiği çıkıyordu. pes falan oynadım uzun bir süre, sonra başka oyunlar oynamak istediğimde baktım futbol oyunları hariç directinput destekleyen oyun kalmamış piyasada, hepsi xbox gamepadi istiyor.

6 ay sonra gidip logitech chillstream aldım bi tane, xbox gamepad tipinde fanlı manlı bişey. rumblepadden sonra inanılmaz kalitesiz geldi, ama games for windows oyunlarında sorunsuz çalışıyordu. hiç yoktan iyiydi.

chillstreamden yaklaşık 1 sene sonra da eeeh eytere bea diyerek recieverlı kablosuz xbox gamepadi aldım. şimdi çok mutluyum, gerçekten çok kaliteli bir gamepad, rumblepadi sadece 3+ kişi futbol oyunlarında kullanıyorum artık. tabii yanlış anlaşılmasın, rumblepad 2 hala ve sonsuza dek en iyi playstation tipi directinput gamepad olarak kalacaktır, ama artık miladı doldu.


özet geç piç: microsoft xbox gamepadi alın.
  • archvile  (19.07.11 18:32:27 ~ 18:32:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.