[]

ABD vatandaşlığı

Merhaba,
Babam 2001 yılında ABD'ye gitti, orada yaşıyor. Sanıyorum 5 sene sonra da vatandaş oldu.

Şimdi benim de vatandaş olmam için ne gerekiyor? Babamın vatandaş olmasının nasıl bir avantajı var, oraya gitsem ne kadar sürede oluyorum? Aklınıza gelen her türlü bilgi olur sormadığım.

Babamın bizzat kendisine sorabilirdim evet, lakin şu ara pek iletişime geçemiyoruz.

Edit: Yaşla alakalı değişkenlik varsa diye bilgi: 1 hafta sonra 18'i dolduruyorum.

 
18 olmadan gidersen baban sayesinde kolaylıkla gidersin yoksa. birey olarak gitmen gerekir..


  • geldergibiydi  (19.07.11 01:47:10) 
Yok gitmek değil vatandaşlık alma olayını soruyorum. 18 olmadan dediğimiz, zaten 5-6 gün var onu saymayalım artık. Normal birey olarak da olsa babamın vatandaş olması ben alırken avantaj sağlıyor mu? Onu öğrenmek istiyorum.


  • xenophobe  (19.07.11 01:51:34) 
vatandaşlık için önce orada oturman gerekir.babanın sayesinde sadece kolay vize alıp gidebilirsin.5 sene sonunda da vatandaşlığa başvurursun.eğer baban 10 sene ve daha fazla vatandaşsa senin vatandaşlığa geçme süren kısalır diye biliyorum.


  • keller  (19.07.11 02:01:21) 
21 yaş altı için şöyle bir olay var: www.uscis.gov

21 yaş altı çocuklar vatandaş ebeveyn sayesinde green card'a başvurabiliyorlar gibi, derinlemesine okumadım tablodan çıkarsama yaptım

not: bu bilgiye kısacık bir google aramasıyla ulaştığımı biliyor muydunuz?
  • cinna monster  (19.07.11 02:45:13) 
az çok bildiğimi söyleyeyim ben de;

yaş kısıtlaması var mı bilmiyorum ancak normalde baban senin adına da green card başvurusunda bulunabiliyor. Ancak işlemleri biraz sıkıntılı diye biliyorum. Sıkıntılı kısmı ne dersen, baban senin adına green card'a başvurur ve işlem eğer onaylanırsa bir süre amerikaya uğrayamıyorsun. vizeye başvurmuşsunda cevabını bekliyormuşsun gibi düşün. işlemin devam ederken (ki bildiğim kadarıyla 1-2 yıl hatta daha fazla sürebilen durumlar oluyor) sen ayrıca gidip turist/öğrenci vs vizesine başvurursan "ee senin zaten şu anda bi başvurun var bekleyeceksin" cevabını alman muhtemel. aynı şekilde abimin benim adıma zamanında başvurmasını düşünüp sonradan bunun gibi nedenlerden dolayı önüm kesileceği için vazgeçmiştik.

Ama dediğim gibi kesinlikle "emin değilim". Sadece aklımda kalan şeyler bunlar. Eğer yakın zamanda gitmek gibi bir düşüncen varsa bu olay aklının köşesinde olsun. Kesinlikle araştır..

ha evet ayrıca hemen çat diye vatandaş olmak gibi bir durum yok.. orda belli bir süre yaşayacaksın ondan sonra green card'dan vatandaşlığa geçeceksin. ben de böyle biliyorum.
  • rague  (19.07.11 07:54:09 ~ 07:55:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.