[]

yavru kedi ev mamasi

herkeşe iyi hafta sonlari. efenim sorumuza gelecek olursak. malumunuz bilen arkadaslar biliyor kedim şurubu 2 hafta kadar önce kaybettik ve yavrusu yetim kaldi. 2 haftadir özel süttozu ve biberonla besliyorum. maşallah bir sorun da yaşamadık. artık 4 haftalık oldu ve dişler mişler cikmaya basladi. hafiften boyle ıslak mamaya baslasam mi acaba diorum. 2 hafta kadar da hem süt hem mama ile götürsem 6 haftalık olunca da kuru mamaya baslariz die hesapladim. iyi mi etmişim ne dersiniz? ve evde nasıl ıslak mama hazırlayabilirim. neler koyabilirim. hadi şerbet ve ben cevaplarinizi bekliyoruz :) tesekkürler herbirinize




 
bende kedimde aynı dönemi yaşadım. Şimdi sütten sonra direkt ıslak mamaya geçmek yavruda bağırsak sorunu yaşatabiliyormuş,ayrıca tek tip gıda vermekte çok zararlı.benim evde hazırladığım mama :
-Biraz dışarıdaki ıslak konserve mamalardan
-haşlanmış tuzsuz pirinç,ama pilav değil.lapa gibi haşlama pirinç.
biraz ıslatılmış ekmekle mama hazırlarsan ilerde bagırsak problemı yasamaz.Banada bu ev mamasını veterıner vermıstı,bırde arada kuru mamada vermeyı ıhmal etme, ben hiç vermedim şimdi çiğnemeyi bilmiyor direkt yutuyor kuru mamaları.
  • maymuncuq  (03.05.08 11:24:07) 
yeni dogan ( baby cat) mamasi vardir papi'cim, cogu markanin var, royal canin'in var mesela. kuru mamayi islatip yumusatarak verebilirsin. linkte asagida gerekli aciklama var. sonra da kitten'a gecersiniz.
www.deppo.com
not: pahali gibi gorunse de az yiyecegi icin uzun sure gidecektir, bilgine.
  • pyro clustic flow  (03.05.08 14:28:07 ~ 14:29:06) 
yeni mama yemeye başlayan kedinin bağırsak problemleriyle ilgili bilgi sahibi değilim ama yine de ev mahsulü ıslak mama tarifimi vereyim dedim. tavuk ciğeri ile bulduğunuz her tür sebzeyi (patates, havuç, taze fasulye vb) aynı kap içinde kaynatıp, daha sonra bunları püre haline getirip kedinize yedirebilirsiniz. tavuk ciğeri yerine evde kendiniz için kullanacağınız et/tavuk/balık parçalarını da kullanmak mümkün tabii. bunları geliştirmek mümkün; pirinç, ekmek içi vs ile mamalar daha da doyurucu hale getirilebiliyor.


  • benjanim  (03.05.08 16:57:25 ~ 16:57:55) 
veteriner hekiminize danışmayı deneyebilirsiniz?


  • ref  (03.05.08 17:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.