[]

Kontakt Lens Soruları

Merhaba,

1) Göz doktorum gözlük reçetemi sağ 4.25 miyop ve 0.25 astigmat, sol 3.75 miyop olarak yazdı. Bununla gözlük yaptır dedi. Lensi de kendi getirtti, astigmata gerek yok diyerek, 4.25 ve 3.75 numaralı. Gözlük ve lens numaralarının aynı olması normal mi?

2) Lensi ters takarsam ne olur? Tersini düzünü anlayamıyorum.

3) Sağ sol karıştırırsam anlar mıyım bu numaralarla?

4) Bulanık görme, iki göz arasında derinlik farkı varmış gibi bir his, batma, görüntüde dalgalanma gibi sorunlar eksik olmuyor. İyi temizleyemiyor muyum, iyi takamıyor muyum, sorun nedir?

5) Gözümü kırptıkça lens hareket ediyor. Bu normal herhalde?

6) Doktor -güya- indirimle iki kutu Contact LIFE lensi 180 liraya getirtti. Lensmarkette 2 kutu 118 lira. Bu fark neden olur? Kazıklandım mı?

 
1- doktor değilim ama benim lenslerim 2.5, göz numaram 2.75. genelde de öyle veriyorlar ama astigmat falan bilemem.
2- ters takınca, gözünüzü bile kapatamazsınız acıdan. anlarsınız yani. takmadan önce anlamak içinse, yazısına bakın ters gözüküyorsa düzdür.

  • guro1907  (18.07.11 19:12:41) 
2)tersi düzü yok direk tak işte. demiştim guro1907 acıtır falan demiş ama bende acıtmıyo yani farketmiyorum ters mi değil mi, o yüzden bilemiycem en iyisi deneyip gör .
3)bildiğim kadarıyla lens + ya da -0.50 olsa da kullanılabiliyo sanırım anlamazsın hangisini taktığını ama solusyonunu elegance marka alırsan yanında verdikleri lens kutusunun bir kapağı farklı renkte ona göre koyarsın, ben öyle yapıyorum .
5)gayet normal:)
6)maalesef kazıklandın . her gittiğin optikte sorabilirsin doktorların lens satması yasak ama ilk kez lens kullanacak olanlara hep yapıyolar bunu tanıdık arkadaşım var diyerek, ama olmuş bi kere yapcak bişey yok bi dahakini elbette optikten alırsın artık :)
  • nabruknabruknabruk  (18.07.11 19:14:19 ~ 19:15:29) 
bende de hem miyop hem astigmat var ama dr bana gözlük numarasını farklı lens numarasını farklı yazdı.
bu lensin tersi düzü yok.gözüne tam oturduysa batmıyorsa sorun yok demektir.
gözlerinin derecesi birbirine yakın yanlış yere takarsan farketmeye bilirsin.benim sol gözüm sağdan epey ileri o yüzden anlıyorum hemen.
ilk taktığında bikaç gün alışma süreci oluyor.batıyor gibi geliyor.gözüne bişey kaçmış gibi falan ama bi haftada alışırsın sonda varlığını bile unutursun merak etme.
ben 6 aylık lensimi 200 liraya almıştım 5 6 ay oldu.air optix.piyasayı çok bilmiyorum ama
  • gakgul  (18.07.11 19:16:16) 
Doktor annemin kaç yıllık doktoru, ayrıca arkadaşının eşi. Bilinçli yaptıysa çok ayıplıyorum şu an kendisini.


  • fadetoreality  (18.07.11 19:18:02) 
1) genelde lensler gözlüklerden çeyrek derece daha küçük olur, gözlük-göz mesafesi olmadığı için
2) gurox2
3) eğer net göremiyorsan değiştirirsin, ama bence rutine bindir. bir gözü farklı renkten lens kutuları var, onları kullan
4)doktorunu değiştir - 5 numara için de aynısını söyleyeceğim
5)normal değil
6)doktorunu ve lens markanı değiştir. Hem kazıklanmışsın, hem de senin göz yapına uygun lens vermemiş.
  • SiyamkedisiZorro  (18.07.11 19:20:40) 
her doktor yapıyomuş bunu ben bi optikle konuşmuştum o anlatmıştı şikayet falan vamış çoğu doktor hakkında bu yüzden .


  • nabruknabruknabruk  (18.07.11 19:21:48) 
Merhaba, 6. maddeye tecrubeli bir tuketici olarak cevap vermek isterim.

Kesinlikle lensleri bir optik magazasindan ya da hatta fiziksel hic bir magazadan almayin. Gozluk camlari ve lenslerin fiyatlari inanilmaz keyfi oynuyor, interneti siddetle tavsiye ederim ben uzun yillar lens kullandim ve lensal, lensim.com gibi sitelerde cok ama cok daha uygun fiyata lens alabilirsiniz. Lenslerde 3-4 kata kadar pahali olabiliyor dukkanlar; daha da vahim ornek; ayni gozluk camlarinda dukkanlar arasinda bile 7-8 kat fiyat farki gordugum oldu.... Kesinlikle guvenim yok optik magazalarina.
  • sunfury  (18.07.11 19:57:13 ~ 19:59:38) 
* bende yeni lens kullanmaya basladım.
4. maddedeki etkiler aynen bende de oluyor sanırım normal bişey

  • baba131  (18.07.11 20:36:22) 
lensci.com'u şiddetle tavsiye ederim. 70 lira vererek kazıklandığım lensleri 27 lira sattıklarını görüklerimde kafamı vuruyordum.


  • gelecektengelenkutupayısı  (18.07.11 20:54:11) 
Cevaplar için teşekkür ederim, biraz daha cevap gelmesi daha çeşitli deneyim aktarımı sağlayacağından şimdilik tik atmıyorum hiçbirine.

Lensin kutusundaki açıklamalarda "bulanıksa ters çevirin" gibi bir açıklama var. CibaVision'ın videosunda da lensin duruşu ile ilgili bir görüntü var, muhtemelen ters-düz olmasını açıklıyor.

Bu arada iki sorum daha var.

7) Diyelim ki bu lens gözüm için doğru. Yeni lens alırken eski kutunun üstündeki BC, PWR ve DIA değerlerine göre mi alacağım? Yoksa bilmem gereken başka şeyler de mi var?

8) Doktor mesela astigmatı tedavi etmek için böyle gözlükle aynı numaraları vermiş olabilir mi? Öyle bir şey okudum bir yerde. Gerçi gözlük reçetemde sol gözde astigmat yok. Yani adamın gözümü özellikle bozmak isteyeceğini sanmadığımdan, ve lens ile gözlük numaralarını aynı yaptığının farkında olduğunu da bildiğimden, mantıklı bir neden olması gerektiğini düşünüyorum. Fırsat bulursam başka bir doktora gideceğim ama şu sıralar pek mümkün görünmüyor.
  • fadetoreality  (18.07.11 20:55:47 ~ 21:08:01) 
1) astigmat korneadaki yüzey pürüzü ya, lens de oraya oturuyor, dolayısıyla astigmat 0.25, 0.50 falansa sadece lensin yüzeyi düzlemesinden kaybolabiliyor. geçici bir durum tabi bu. ama bir daha muayene olacağınız zaman 2-3 gün lens takmayıp orjinal haline dönsün göz de numara öyle ölçülsün diye beklemek lazım.


  • inthechaos  (18.07.11 21:46:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.