[]

araba alıyorum. palio mu? polo mu? hatta corsa mı?

99-2000 civarı 5 kapılı lpgli olursa klimalı(şart değil) polo ve paliolara bakıyorum bir aydır.

max bütçe: 11000 (11 bin 100 bile olmaz)

siz ne dersiniz? ilk arabam olacak ve direksiyonumu geliştireceğim. avrupa araba rahattır ama masraflıdır diyenler olduğu için paliolara sulanıyorum. ama polo ve yer yer corsa böyle ukte oldu içimde. yorumlarınızı beklerim.

 
volkswagen.


  • ragnum irae  (17.07.11 20:44:59) 
efenim...

iki araçta problemsizdir. iki aracında yedek parçası fena halde bir taraflara kaçar... ikiside birbirine yakın miktarlarda yakacaktır. (vw, opel)

palio'nun sıfatına bakıp kaçılır. nasıl bir araba o be :/ yedek parçası uygundur. ucuz görünür!

bu iş biraz zevk meselesi. ama direksiyon geliştireceğim diyorsanız vurup kırmak için palio daha mantıklı gibi geldi bana.

saygılar.
  • m4a1  (17.07.11 20:46:53 ~ 20:47:11) 
2-3 bin lira daha koy alfa romeo al.


  • ykup  (17.07.11 21:46:57) 
corsa sahipleri kusura bakmasın ama vw polo'nun yanında esamesi okunmaz.

yedek parçası falan o kadar pahalı değil, zaten her şeyin yan sanayisi çıktı.
ayrıca 2 senedir 98 model otomatik vites polo kullanıyorum periyodik bakımları dışında servise girmedi.

kaymak asfaltta yol yapıyorum 100 120 km, tık ses yok arabada..
bozuk yola giriyorum normalde lakur lukur ses gelir arabadan bunda hiçbir şey yok..

kısacası çok sağlam ve malzeme işçilik kalitesi çok iyi.

aklın varsa vw al.. taş gibi araba. 1998-9 modelini almaya bak, bir de lpg'li olsun çünkü 1.6 motor baya yakıyor. lpg'de 25 30 kuruş yakıyor.


palio'dan bahsetmiyorum bile.

edit: son servise gittiğimde triger seti değişti işçilik dahil 240 lira tuttu..

valla seçim senin, yeni model fiatları bilmem süper görünüyorlar, ama senin yerinde olsam palio denen gaz tenekesine emanet etmem canımı.

bu tarz arabaları yıllardır şişire şişire bir yere koyamadılar, neymiş parçası ucuzmuş.
bir polo'ya göre, bu arabada sürüş keyfi sıfır
kalite sıfır
güvenlik sıfır
yalıtım sıfır
sağlam değil bi kaza yapsan akordeon gibi oluyor
tasarımı zaten geç
tofaşlar da öyle, 1999 model doğan alsan 10 lira ister en az.


ben polo'yu 10.500 liraya aldım, otomatik vites, sıralı sistem lpg'li, klimalı..
en bok sıcakta bile canavar gibi çalışıyor klima, çekiş süper bastın mı fırlıyor, 10 lira lan.. ikinci sahibiymiş aldığım adam mis gibi araba, boyası bile kalite daha solma bile yok.
sen palio'da hidrolik direksiyon bulursan öp başına koy.
  • estruda  (17.07.11 21:48:44 ~ 18.07.11 03:09:52) 
polo:
+ içlerindeki en kalitelisi
+ hala çok eski görünmüyor
- dar
- yedek parçası çok pahalı
- o fiyata düzgün bir tane bulmak zor

corsa
+ görece daha uygun fiyat
+ polo kadar olmasa da kaliteli
- bariz derecede eski görünüyor
- yedek parçası pahalı

palio
+ içlerindeki en geniş otomobil
+ 9000 lira civarına iyi durumda bir palio bulunabilir
+ yedek parçası ucuz
- tüm benzinli motorları deli gibi benzin yakar, 1.4 olanlarına sıralı sistem lpg takılmaz
- diğerlerine göre plastik kalitesi ucuz görünür

10000 lira verilen bir otomobilden çok da kaliteli ve sorunsuz olması beklenmemeli. madem direksiyonunu geliştirmek istiyorsun, ben yerinde olsam bu üçü arasından sanayide istisnasız tüm ustaların her tarafını çok iyi tanıdığı palio seçerdim.

ama yedek parça fiyatları sorun değil, biraz da tarz bir otomobilim olsun istersen o fiyata open air temiz bir twingo da bulabilirsin.
  • carliston  (17.07.11 22:01:08) 
bu palioya laf edenlerin kaçı palio kullanmış çok merak ediyorum. ordan burdan duyduklarıyla konuşuyorlar.

senedir evimizde palio sw var. şirket aracı olarak almıştık 3 yaşındayken. işlerde sorun oldu kendi arabamızı satmak zorunda kaldık palio kaldı. o günden beri de hiç değiştirmeyi bile düşünmedi babam arabayı. 5 kere istanbul erzincan yol yaptık. erzincanda dağ bayır gezdi. belki bir çok araba yolda kalırdı o dağlarda.

daha çok şükür yolda bırakmadı. ama temiz bulmak zorundasın tabi.

ama evet genel olarak herkes palioya o gözle baktığı için araç hor kullanılıyor. adam gibi kendin baktığın zaman saat gibi çalışıyor.

1 senedir de kendim kullanıyorum. debriyajı ve vitesleri gayet rahat.

diğer 2 aracı kullanmadım bir şey söyleyemeceğim.
  • c1b2k3  (17.07.11 22:05:49) 
ben palio kullanıyorum 3 yıldır. en ekonomiği palio'dur. ukte falan olmasın içinde. en ufak bir sorunda bile polo ve corsa'da palio'nun 2-3 katı masrafın çıkar. yalnızca parçada değil, işçilikte de fark ediyor. corsa sahibinin bir sinyal lambasına verdiği paraya ben dördünü birden değiştiriyorum. artan parayı da mazot parası yapıyorum ;)

lpg.li kullanacaksan burdakilerin performans bilmem ne laflarına bakma hiç. caddelerde serserilik yapmaya niyetin yoksa (ki yok gibi görünüyor) yemişim lpg.nin performansını.

palio araba değil diyen arkadaşa da en son servis bakımına kaç yüz tl bayılmış sorarım. sonra da tıksırarak gülerim.

kısacası güzel kardeşim, 12-13 yaşında lpg.li araba bakıyorsan paran kıymetlidir. gidip tamirciye, parçacıya verme. biriktirip arabanı yenilersin.
  • lancelot du lac  (17.07.11 22:48:34 ~ 22:50:27) 
7 yıl palio kullandım.. kimse bahsetmemiş ama hafif bi araçtır. yanından belediye otobusu geçince sallanırsın.. biraz hız yapıyım dersen de sallanırsın rüzgarlı havada.. bi kaza yaptım, çok hızla vurulmamasına rağmen bayaa sağ taraf gitti..
hani çok çok sorunsuz da bi araç değil ama ucuza çözüm yolu bulabiliosun.. (2 kere ciddi sorun yaşadım, 1. benzin pompası dendi, 2.de de çalışma sorunu vardı)
neyse 2 senedir yeni corsa kullanıyorum.. her şeyden önce palio dan sonra yol tutuşunda ve ağırlığında ciddi fark var. 2 senedir motorda ya da diğer bi aksanında sorun çıkmadı.. sadece ön tampon denen yeri kaldırıma çıkmam suretiyle yerinden çıktı.
polo corsoyla karşılaştırırsan çok dar, açıkçası ben aldığımda 2 araç da aynı fiyattı ama corsa daha havadar oldugu icin onu seçtim.. ve şuan memnunum..
  • omonia  (18.07.11 00:01:28) 
Rover da bakabilirsiniz aslında o fiyatlarda.


  • puro  (18.07.11 22:10:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.