[]

fayanslı sehpa

simdi olay su ki arkadaslar... sevgili anneciğim tutturdu boyle salonun ortasina kocaman üzeri fayansli ayaklarinda tekerlek olan bir sehpa alacagim diye. bende bir suru para verip yeni sehpa almaktansa evdeki eski büyük sehpayi yapmaya karar verdim. tekerlek kısmı basit. nalburlarda tekerlek satılıyor matkapla delip dübelle güzelce tuttururum. ancak kafama takılan su. sunta üzerine kaplama sehpaya fayanslari ne ile yapistirayim? normal fayans yapistiricinin olamiyacagini düsündüm. sonucta cimento gibi bişi. slikonla olur mu acep? ya da baska bi tavsiyeniz var mi? bu işlerden anlayan arkadaslar tavsiyelerde bulunurlarsa gözlerinden öpücem :) simdiden tesekkürler...




 
heh hee aynısından yapmıştık bizde :)
silikonla yapıştırmıştık. şu an gayet canavar.

  • vincenzo  (02.05.08 14:52:35) 
Aman dikkat.
Fayans tahtaya göre çok ağır malzemedir. Masanın üzerini fayans kaplayınca masa ciddi şekilde ağırlaşacak ve genel sistemin (yeni masa) ağırlık merkezi istenmeyen şekilde yukarı kayacak.

Yani,
1) Masanın yeni ağırlığını düşünerek, sağlam ve kaliteli tekerlekler al.
2) Masanın ayakları zayıf, ya da ayakları üstten bakınca içte kalacak şekildeyse bir daha düşün.
  • delikan76  (02.05.08 15:26:27) 
sevgili vincenzo ve delikan; cok saolun tavsiyeleriniz icin. şey geldi aklima bir de ayaklari boyle tekerlekli yapsam da üzerini fayans yerine nalburlarda yapi marketlerde satılan duvar kagidina benzer kendinden yapiskanli hedeler var ismini bilmiyorum onlarla kaplasam sanki fayanstan daha şık olucak sanki. hem delikanın dediği gibi eşşek ölüsü agirliginda da olmaz boylece. hmm hmm hmmm :) napsam napsam :)


  • palyacopapi  (02.05.08 16:18:44) 
Üzeri fayans olmayınca annen kabul etmez ki onu.


  • delikan76  (02.05.08 16:35:33) 
önce bi fayansla ahşap bi malzemeyi çekomastik silikon vs ile evde yapıştırmayı deneyebilirsin, sonuca bakarsın, olabilitesine.. ya da bi yapı marketçiye gidip eğer ustasıysa işin, istediğin cevabı direk alırsın papito bey. haa bi de fayans yerine cam kullanmak biraz riskli de olsa daha hoş bi görünüm verebilir ortama.. anneye sor istersen


  • smy  (02.05.08 17:47:14) 
anneni fayanstan vazgecirmek icin bir onerim olcak:'banyo, mutfak gibi olur salon. lavaboda kahve ictigini dusun anne!' diyebilirsin.


  • pyro clustic flow  (02.05.08 18:34:52) 
annişinde rızası alınaraktan tarafimdan şuna karar verildi! tekerlek olayi tamam... cilasini yeniliycem. sonra üzerine smy'nin dediği gibi cam. cam ile sehpa arasina kurutulmus ciceklerden ambiyans yapiciim... ilgilenen herkeşe cok tesekkürler. seviyorum lan sizi! :)


  • palyacopapi  (02.05.08 18:40:58 ~ 18:42:01) 
Enteresan sekilde bazi fayanslar, malzemeden mi artik bilemiyorum- daha hafif olabiliyor. Yapi markete gidince oradan bir de baskul kap /(zaten var oyle magazalarda baskul), fayans reyonuna getir, metrekare hesabindan tart bence. Fayans kutularinin uzerinde kac m2 oldugu yazar (genelde kutular 1 m2 dir).

bu arada kendime de şu başlığı hediye ediyorum:
(bkz: 2 mikron ustteki entryi okumadan entry giren yazar)
  • sui  (02.05.08 19:16:02 ~ 19:17:31) 
camla sehpa arasına, eski bozuk saat, köstek saat, eski para, kocaman şato anahtarı görünümlü ortaköy eskicisi tarzı ıvır zıvır da evin dekorasyonuna göre enteresan olabiliyor.


  • cedilla  (03.05.08 12:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.