Giriş
(3)

Klima tavsiyesi 2 oda için

allanz
Selamlar, biri salona biri yatak odasına olacak şekilde 2 ünite klima taktıralım diyoruz, fiyatlar 3-4bin TL'yi buluyor böyle oluşca sanırım multi ünite dış üniteler pahalı..neyse onu aştık diyelim ama hangi marka almak mantıklı daikin, mitsubishi vs. bunların farkları nelerdir kabaca? hangisi daha
Selamlar, biri salona biri yatak odasına olacak şekilde 2 ünite klima taktıralım diyoruz, fiyatlar 3-4bin TL'yi buluyor böyle oluşca sanırım multi ünite dış üniteler pahalı..neyse onu aştık diyelim ama hangi marka almak mantıklı daikin, mitsubishi vs. bunların farkları nelerdir kabaca? hangisi daha az enerji yakar hepsi A sınıfıyız vs diyor da. araştıran biri yazarsa sevinirim.

Bu arada klimalardan biri 18000btu (salon) diğeri 9000btu (y.odası) olacak.
0
allanz
(17.07.11)
İnverter teknolojisine sahip klimalar;en az enerji sarfiyatı olanlardır.Tercihlerinizin katalog değerlerinde yer alan ısıtma ve soğutma enerji sarfları Kwh. sizin için belirleyici olacaktır.
Marka konusunda kesinlikle Mitsubishi invertor ve Daikin invertor derim.Satın alırken diğer markalara göre daha fazla ödeyeceğiniz kesin ancak birkez taktırınca uzun yıllar hiç sorunsuz kullanabilmeniz mümkündür.
0
ÇERKEZBEYİ
(17.07.11)
ÇERKEZBEYİ doğru söylemiş. bu iki marka başınızı ağrıtmaz (klimanın ücretini öderken çekeceğiniz ağrıyı saymazsak)
sık kullanılacaksa, faturaya az etki etsin ve bütçeniz müsaitse bunları alıp uzun yıllar kullanabilirsiniz

ancak, senede 3 ay, günde 2-3 saat çalışacaksa bu klimalar çok pahalı gelebilir, onun yerine herhangi bir yapı markette 2 yıl garantili, teknik servisi bol olan bir marka seçersiniz 700 tl ye olur biter diye düşünüyorum.
0
kisa
(17.07.11)
110 m2 ve kare bir evde salonda mitsubishi electric 18.000 btu inverter klima 24 saat açık kullanıyoruz. y odası için ek klima ihtiyacı yok, şehir izmir. evin içi her daim serin. klima elektrik tüketimi ayda 100 tl'nin altında.

edit : a sınıfı olayından ziyade soğutma verimine bak. yani 1 watt elektrik ile kaç watt soğutma sağlıyor. a sınıfı 3'den başlar ama verimi 5 olan da var tabii fiyat çok yükseliyor. bizimki 4 civarındaydı.
0
drip nick i zaten kullanilmakta
(17.07.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.