[]

ateist, deist, agnostik vs.'lere bir soru: meyveler..?

saygıdeğer saygıdeğerler,

ateist, deist, agnostik vs.'lere (ya da bilimle ilgilenenlere) basit bir sorum olacak;
"neden ağaçlar meyve üretir?"


not: cevabı öğrenmek için sorulmuş, art niyeti olmayan bir sorudur. soruyu ateist, deist, agnostik vs.lere sormamın sebebi; bilim doğrultusunda bir cevap almak istememdir.

lütfen "allah insan yesin diye öyle yaratmış", "bakın allah var heleloy"... gibi cevaplar yazmazsanız memnun olurum.


edit: özür dilerim soruyu eksik sormuşum. tabii olarak türünü devam ettirme amacıyla ağaçların meyveleri var, daha doğrusu meyve çekirdekleri var... peki bu meyve çekirdeklerinin üzerinde neden diğer canlıların yararlanabileceği besinler var? bildiğim kadarıyla bu üretilen besinler ağaca bir fayda sağlamıyor..?

 
Her canlı türünü devam ettirme üzerine kodlu. Ya da türünü devam ettirme yeteneği olan canlılar bugüne kadar gelebildiler. Ağaçların meyve üretmesi de bu sebeple; türünü devam ettirme isteği.


  • ataturkiye  (17.07.11 18:04:12) 
meyvenin içinde tohum var. meyve şöyle lezzetli etli butlu bir meyve olursa, mobil bir canlı tarafından yenme ihtimali artar, yenince tohumun başka bir yere taşınıp orada filizlenme ihtimali artar.
farklı yerde filizlenmesi türün devamlılığını ve yaygınlığını artırır.

bir benzeri tohumunun üstünde meyve yerine dikenli çıkıntılar olan bitkiler için geçerli.
orada da diğer hayvanların tüylerine takılarak taşınıyor tohumlar.

yani maksat yayılabildikleri kadar yayılmak, ve tohumu hayvanlara taşıtmak.
  • magara adami  (17.07.11 18:08:45) 
neden besin var çünkü ağacın canlıları kendisine çekmesi gerekir. meyvenin içinde çekirdek olduğundan mütevellit hayvan o meyveyi ve dolayısıyla çekirdeği alıp başka bir yere taşıyabilir böylece canlı türünü daha başka yerlerde de devam ettirebilmiş olur. yani asılda meyvenin çekiciliğine ağacın da ihtiyacı vardır. bir de küçük bir hatırlatma; her agnostik dine/tanrıya hatta islama inanmıyor diye bir şey yok. yani çok karıştırılıyor hep. agnostik başlığındaki entryleri okumanızı tavsiye ederim.


  • insan opusen hayvandir  (17.07.11 18:16:08 ~ 18:17:19) 
Ek olarak her bitki meyvesinin yenmesini istemezir; mesela biberler. Ve bir bitkinin biberi acıysa etraftaki bitkilerin de biberlerinin acılaştığı gözlemlenmiş. Yani bitkilerin de kendi içlerinde etkileşimleri var ve sürekli evrimleşiyorlar. Evrim create everything inşallah.


  • ataturkiye  (17.07.11 18:16:46) 
uğraştırdım...teşekkür ederim.


@insan opusen hayvandir, eyvallah farkındayım; zaten ben (halen) müslümanım (islam üzerindeki kendim için olan araştırmam bitmedi, bu sebeple "halen" ) ve agnostiğim.
  • merdümgiriz...  (17.07.11 18:26:36) 
meyve = insan embriyosu
çiçek = insan dişisinin yumurtası
polen = insan erkeğinin spermi

evet tipleri pek benzemiyor, haklısın. tatları da benzemiyordur tahminen. ama görevleri tamamen aynı.
  • bellbane  (17.07.11 18:28:21) 
tohum meyveden beslenir


  • goldentitan  (17.07.11 20:04:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.