[]

En hızlı kilo alma yöntemleri nelerdir?

bir belgesel izlemiştim zamanında. amerikalı eleman belli bir zaman boyunca sürekli fast food tarzıyla beslenmişti ve sonunda obez olup çıkmıştı. benim öyle bir amacım yok ama bir 10-15 kilo alsam ve o kiloda ki formumu korumak istiyorum. bunun için bende atıyorum 2-3 ay boyunca sürekli pizza, dürümler, dönerler, hamburgerler gibi fast food tarzıyla beslensem amacıma ulaşmış olur muyum? balık yağından tut çeştli vitamin haplarına kadar her şeyi denedim ama pek faydası olmuyor. sizce işe yarar mı?




 
spor salonlarının kilo arttırmayla ilgili değişik programları var. kısa sürede o kadar kilo almaktansa, atıyorum 6-8 ay gibi bi sürede, kaslanmayla birlikte gerçekleşen bir kilo artışı, hem daha estetik, hem daha sağlıklı sonuçlar verecektir bence.
zayıf kollar ve bacaklarla, göbekli bir vücut değildir heralde senin istediğin de?

bir kadın olarak görüşüm budur
  • delfina  (17.07.11 14:35:50 ~ 14:37:17) 
delfina+1

bir de diyetsyen yardımı alırsanız süper olur. sonuç olarak sopaya takılmış top gibi görünmek istemessiniz :)
  • physcos physcos  (17.07.11 14:44:40) 
hergün bir çay bardağı zeytinyağı iç. 600 kalori kafadan alırsın. geri kalan yediklerinle birlikte kısa sürede 10 kilo alırsın.

kilo alırsın ama göbekli gıdılı bir insan olursun. bunlar sana kas kazandırmaz bu yüzden zaten genetik olarak muhtemelen kassız bir insan olduğun için kötü durur ilerde yağlarını yakmak için can hıraş çalışırsın.

bunun yerine güzel olanı ve faydalı olanı spor salonuna gidip bench press basacaksın. kollarını çalıştıracaksın. yumurta süt peynir makarna yoğurt et ekmek tarzı besleneceksin ve ideal bir fiziğe kavuşacaksın.
  • durdenist  (17.07.11 14:56:20 ~ 14:57:06) 
(bkz: super size me)


  • nekodunlangafana  (17.07.11 15:14:15) 
profesyonel yardım alın.

profesyonel derken 3 hafta önce açılan mahalle vücut geliştirme salonundan bahsetmiyorum. mevcut bünye yapınıza göre -ki bu bakıp anlaşılacak bir şey değildir test sonucu gereklidir- size verilecek olan muhtemelen protein ağırlıklı (sentetik protein veya fast food değil kesinlikle) beslenmeyi hafif sporla, örneğin: 1 haftada aralıklarla 3-4 gün (arka arkaya değil, araya dinlenme koyarak) 10 dakika kardiyo + 30dk hafif genel vücut çalışması gibi bir program, yapmanız durumunda ve bu programı düzenli biçimde 3-4 ay devam ettirmeniz durumunda sağlıklı bir kilo alma gerçekleştirebilirsiniz.

ha bunları es geçip sadece yağ (sadece ve aşırı balık yağı, sadece fast food vs) tüketirseniz, hem metabolizmanıza sıçarsınız hem de karaciğeri mahvedersiniz.

düzgün bir kilo alımı yapmak için her 3 tür besinden (karbonhidrat, protein, yağ) de tüketmelisin ancak oranları farklı olmalı, hangisini daha çok tüketmen gerekeceği de bir diyetisyenle yapacağın görüşme ve testlerden sonra anlaşılır.

asla ve asla, düz mantıkla hareket edip fast food ile kilo alacağını düşünme; elde edeceğin şey muhtemelen kalıcı ve sağlıksız yağlanma, karaciğer yorgunluğu, bünyenin zayıflaması (bazal metabolizmanın hızla yavaşlaması en bariz sonuç olur) gibi istenmeyen, sağlıksız ve uzun süreli sorunlarla baş başa kalırsın.

en iyisini istiyorsan diyetisyene gidersin, ha "ben diyetisyene para mı verecem lan?" dersen (çok kişi böyle söyler ve) gidip body building'e yazılırsın paranı oraya verirsin, 2 ay abanırsın ama düzgün beslenmeyeceğin için kas oluşumun yavaş ve beklentilerinin altında kalır, 3. aya geldiğinde de "eeaah bir s*kime yaramadı body yapmak" diyerek daha saçma işlere (sentetik protein tüketimi vs) başlarsın, sonund da karaciğerini bitirirsin.

sana buradan tavsiye verecek insanların hiç biri, yetkin bir diyetisyenin yapacağı faydayı yapamazlar. bunu buradaki insanların niyeti kötü demek için söylemiyorum, hatta belki birisinini tavsiyesi sana uygun bile olabilir, ancak profesyonel bir yardımın değeri ve riskinin daha düşük olması tartışılmaz şeylerdir.

karar tabii ki de senin.
  • raj  (17.07.11 15:31:08 ~ 15:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.