[]

öss de başarılı olmuşlara bi sorum var?

ben gelecek yıl ünivesite 2. sınıfa geçiyorm.puanım kırılacak diye bu sene çok kasmadan biraz da kafam rahatlasın diye femin 10 denemesini çözerekten sınava girdim 381 puan aldım.bu sene hem dersane hem de üniversiteye devam ederek sınava girmeyi düşünüyorum.boğaziçi pdryi okumak istediğim için bu sınava giricem. sınıf öğretmenliği bölümünde okumaktayım.bu süreçte ben nasıl çalışmalıyım sınav konusunda başarılı olmuş kişilerin tavsiyeleri benim için önemlidir(örnek; ben böyle yaptım ve böyle güzel bir sonuç aldım.)




 
başarıdan kastın nedir bilmiyorum ama düzenli çalışacaksın bilader başka yolu yok. öss hayatında batak kadar yer kaplıyorsa sıkıntı vardır. uyumak kadar filan önemi olması lazım.

edit: mf'den 5000'im. bu sene bi daha hazırlanıyorum 500 için.
  • cro magnon  (16.07.11 22:37:24 ~ 22:41:51) 
öss de ilk 2500 bine girmiş olabilir belki başarıdan kasıt :)


  • ramazanali  (16.07.11 22:41:02) 
ygs 700. lüğüm var başarı olarak görmüyorum gerçi ilkokuldan beri aynı terane ygs şeysi. her neyse öncelikle eksiklerini yaz bi yere tek tek ikişer üçer kitaptan çöz anla bitir. sonra kafan rahat olsun heyecana strese gerek yok zaten.


  • bir ileti paylastim  (16.07.11 22:50:40) 
ilk 5bin(sayısal) kabul edersen yazayım ^^ ;

* ne kadar değil nasıl çalıştığın önemli ( günde 1000 soru çözmektense 100 tane çöz ama nitelikli sorular olsun )

*kendine bi çizelge oluştur ve gerçekten ona uy ( mesela benim yöntemim en kötü yarım saatte bir test idi) , önemli olan istikrar , birden çıkan patlamalar yada parlamalar değil , bi sınavda çok yüksek diğerinde düşük yapma , yavaş yavaş artır

*bireyin kaynaklarını çöz,

*pskolojine çok dikkat et , bu sadece bi bilgi zaman sınavı değil , aynı zamanda pskolojik bi sınav , pskolojisini yüksek sağlam tutan kazanır .

*soruları yapabildiğin kadar sen çöz , son çıkış yolun hocaya yada başkalarına çözdürmek olsun , çünkü kendi çözdüğün soruyu unutmazsın

*geometri çöz , zeka yapar

bu kadar ^^ başarılar
  • busuta  (16.07.11 23:00:57) 
öncelikle çok büyük sabır işi, kolay gelsin.

mümkün olduğunca denemelere girmeye çalışın. evde deneme yapıyorsanız da ciddiyetle, zaman tutarak, asla ara vermeden, gerçek sınavmışcasına yapın. en önemlisi bu bence.

çözemediğiniz soruları kesinlikle boşlamayın, hatta mümkünse kesin saklayın. biriksin onlar, sınava kadar bir şekilde eritin onları hocalara veya arkadaşlara sorarak.

ben eşşek gibi çalıştım günde 10 saate kadar, son 2-3 hafta her gün 3 denemeye girdim. bizim zamanımızdaki en iyi bölüme girdim ama üniversiteyi bitirene kadar ebem zikildi. en önemlisi psikolojiniz yani. çok zorlamayın kendinizi eğitimden tiksenecek kadar. olduğu kadar artık.
  • kakam gelmis olamaz mi  (17.07.11 00:05:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.