[]

İngiltere için gerekli olan tüm işlemler ile ilgili deneyimleriniz

iyi akşamlar. öncelikle belirtmek isterim ki, bütün aradığın şeyler google'da var diyebilirsiniz. haklı da olursunuz bunda. ama ben burda daha çok diyaloğa yönelik, bizzat kendinizin deneyimlediği şeyleri sormak istiyorum. zamanınızı çaldıysam affola;

öncelikle şu an ingiltere'ye gitmek için hiç bir girişimde bulunmadım, sadece 3 ay önce pasaport için fotoğraf çektirmiştim o var. esas merak ettiklerim, bankada ne kadar bir para bulunması gerekiyor, bu bilgiye tam olarak hiç ulaşamadım mesela internette. ya da vize öncesi bir mülakat tadında bir şey mi var ? ingilizce bilip bilmediğimi nasıl test edecekler ? ya da aklınıza gelen bu ve bu gibi şeyleri yazarsanız çok sevinirim. tekrar iyi akşamlar.


 
Ben pazar sabah gidiyorum ingiltere'ye bir aksilik çıkmazsa. Bütün evrak ıvır zıvır işlerini hallettim. Merak ettiklerini sorabilirsin. Cevap verebilmem için ne niyetle ingiltereye gitmek istediğini belirtirsen daha iyi olur..


  • turkishblue  (15.07.11 21:36:45) 
öncelikle iyi yolculuklar,
3 ya da 4 haftalığına, sadece gezme amaçlı gitmek istiyorum. bir eğitim ya da çalışma durumu yok. bankada gösterilmesi gereken para miktarı ilk sorum olabilir. ikincisi bu işlemlerin tamamı uçak biletiyle birlikte sana ne kadara mal oldu ? easyjette 102 euroya bilet buldum mesela o güzel. ya da işlemlerini bir acenteye de yaptırmış olabilirsin, sanırım bu konuda da en iyisi setur oluyor.

  • qurant  (15.07.11 21:43:39) 
vize almak icin bankada oyle cok buyuk paralarin olmasi gerekmiyor. onemli olan uzun suredir isleyen bir hesabinin olmasi. tcde bi okula kayitliysan yada calisiyosan problemsiz vize alirsin istedikleri belgeleri verirsen eger. sadece ilk gidisimde seturu kullanmistim, inan hicbirsey yapmiyorlar, azcik ingilizcen varsa pekala kendin halledebilirsin, hic gerek yok setura para yedirmeye. vize basvurusu yaparken kalacagim her gun icin 50 euro kadar hesabimda para olmasina ozen gosteririm. 5 gun kalacaksam 250 euro karsiligi Tl hesabimda olur. tabi ucak biletimi zaten odemis olurum, ayni sekilde kalacak yerim icinde gereken para hesabimda olur. bi de sanirim ingiltere herkese 6 aylik vize veriyo kafadan, en azindan benim tecrubem hep oyle oldu. en son 5 gunluk vize icin basvurdum ve 6 aylik aldim. iyi yolculuklar.


  • euteamo  (15.07.11 21:53:17) 
okuyorum da çalışıyorum da, vize için mesela şöyle bir şey yazıyor " aldığınız sertifikaları göstermeniz vize almanızı kolaylaştırır. " diye 6 taneye yakın sertifika da var. ama mesela bugün ayın 15i 28ine kadar pasaporttu vizeydi çıkar mı diye düşünüyorum çünkü 28 temmuza ucuz bilette buldum olmadı 2 ağustos olucak ama bilemedim. o süreçte önemli tabi ki.


  • qurant  (15.07.11 22:04:26) 
15-20 iş günü arasında çıkıyor vize bu aralar. Onu da hesaba kat mutlaka


  • turkishblue  (15.07.11 22:12:19) 
15-20 iş günü. 1 ay. bunu kısaltmanın bir yolu yok mu :/


  • qurant  (15.07.11 22:29:27) 
bu arada çok saolun, fakat biri de bütçeyle ilgili bir şey yazarsa çok sevinebilirim. pasaport, vize derken uçağa binene kadar ki, daha ingiltereye gitmeden elden çıkıcak para miktarı ne olabilir ?


  • qurant  (15.07.11 22:31:26) 
konsolosluk çok yoğun malesef kısaltmanın yolu yok,hatta ben 1 hafta rötarlı gidiyorum o yüzden.tabi önceden ingiltere, amerika, avusturalya vizen filan varsa ki sanırım yok hızlı çıkabilirdi. Vizeye 200 tl gidiyo. Ivır zıvır pasaport+ vize masrafın 300 tlyi bulur gibi.


  • turkishblue  (15.07.11 22:38:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.